De eerste 6 maanden van Klaas Thomas Jellema 

pmo projectbeheersing agile consultancy

Hoe ben je bij WIN terechtgekomen?

Google. Ik kende WIN helemaal niet. Ik zocht online op projectbeheersing en agile. Die combi vindt je niet snel en komt niet veel voor. Toen kwam ik WIN tegen. De website en de bijbehorende inhoud zagen er helder en professioneel uit. De rol adviseur/manager projectbeheersing sprak mij wel aan dus heb ik gebeld naar WIN. Eerst kreeg ik wat details over die functie en snel werd ik uitgenodigd om langs te komen voor een gesprek.  

Wat was voor jou de reden om over te stappen naar WIN?

Aanvankelijk wilde ik verder in projectbeheersing van infrastructuurprojecten. Ik heb meegemaakt dat Agile werken (bijv. KanBan) van grote toegevoegde waarde kan zijn in infrastructuurprojecten. Ik zocht een partij die mij die combi kon geven.”

Hoe ben je bij WIN gestart (onboarding) en hoe ervaar je je eerste opdracht?

Ik begon op kantoor. De eerste weken heb ik de tijd gehad voor kennismakingsgesprekken, een PRINCE2-cursus te volgen en heb ik de nodige trainingen bijgewoond. Een zachte landing dus. Dat vond ik heel fijn, omdat ik van mijn vorige werkgever direct over ging naar WIN.

Nu zit ik bij een aannemer en werk ik mee aan een dijkversterkingsproject. Hier ben ik actief als risicomanager vanuit het team proces en informatiemanagement. Ik krijg in de volle breedte mee wat er speelt op het project: van vergunningen tot aan kabels en leidingen, perceelbeschikkingen, bouwlogistiek, ontwerp, inkoop, etc. Ik heb het hier enorm naar mijn zin.   

Hoe heb je je nieuwe collega’s leren kennen?

Face to face, want destijds waren de corona maatregelen gelukkig versoepeld. Er kon dus ook meer op kantoor gewerkt worden. Vaak gingen wij gezamenlijk lunchen. Zo leerde ik mijn collega’s op een informele manier kennen. 

Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen om bij WIN of überhaupt bij opdrachtgevers te komen werken?

WIN: er werken fijne mensen hier met verschillende achtergronden. Dat maakt ook dat wij heel breed inzetbaar zijn. Wij zijn heel divers en dat spreekt mij erg aan.

Bij opdrachtgevers aan de slag: ik vind het juist ontzettend leuk en uitdagend om in relatieve korte tijd veel verschillende omgevingen mij eigen te maken. Je leert zoveel. Niet alleen als het gaat om inhoud, maar tevens leer je omgaan met verschillende branches en bedrijfsculturen.  

Bekijk onze vacatures!

Geschreven door Klaas-Thomas Jellema

Recente berichten

Meer informatie?

Wil jij meer weten over dit onderwerp of heb je nog vragen? Neem contact op voor meer informatie.