De essentie van agile: De optimale balans tussen mens en wereld

De essentie van agile: De optimale balans tussen mens en wereld

Paul Takken

Sinds dit voorjaar verzorgt WIN in samenwerking met partnerorganisatie AgileWerk het True Agility Program. Paul Takken van AgileWerk vertelt over het bijzondere programma.

Alweer bijna anderhalf jaar geleden werd de wereld overrompeld door corona. Naast een ongekende gezondheidscrisis, ontaardde de pandemie ook al snel in een economische crisis. Daarmee onderscheidde deze economische crisis zich volgens velen duidelijk van die van 2008: waar die duidelijk het gevolg was van menselijk handelen, waren we dit keer toch echt slachtoffer – hoe hadden we dit kunnen zien aankomen?

Als je het aan Paul Takken vraagt ligt het niet zo eenvoudig. “We gaan met de hele wereld al decennialang voor ongebreidelde groei. We willen alleen maar meer, zonder stil te staan bij de gevolgen voor de wereld waarin we leven. En als je niet in evenwicht leeft met je omgeving gaat het vroeg of laat fout. Het is niet alsof we de afgelopen jaren nooit zijn gewaarschuwd. Dus zo compleet onverwacht kwam corona nou ook weer niet – we hebben gewoon niet willen luisteren.”

“In onze huidige maatschappij willen we in een rechte lijn, zo nodig met grof geweld op ons doel af.”

Wil je dit blog met jouw netwerk delen? Graag zelfs! Kies je kanaal hieronder.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...

Vacatures

Project Management Officer

De PMO functie bij Nictiz is heel divers. Dit vraagt om een ervaren PMO professional die meerdere rollen kan oppakken en de functie vanuit de opgedane kennis en ervaring weet in te vullen.

Senior Sales Consultant

Voor onze vaste team in Utrecht zijn wij op zoek naar een Senior Sales Consultant. Heb je ervaring en bewezen senioriteit en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder.

Scrum Master

Lees meer...

Adviseur/ Manager Projectbeheersing

Uitdagende opdrachten binnen infrastructurele of ruimtelijke omgeving!