De Obeya: Eén ruimte om met vele stakeholders te werken aan één ambitie

pmo projectbeheersing agile consultancy

 

Obeya is het Japans voor ‘grote kamer’. Maar wat voegt Obeya eigenlijk toe voor een bedrijf? De Obeya ruimte geeft inzicht in waar het bedrijf staat, waar het naartoe wil en wat er voor nodig is om daar te komen.

Maar Obeya is meer. Een Obeya staat voor transparantie en inspireert mensen om mee te denken. De Obeya zorgt voor een mindset, waarbij alle medewerkers op basis van goede informatie inzicht krijgen, leren en acteren.

Een Obeya is nooit klaar. Het staat daarom ook symbool voor het continue willen leren en verbeteren. Met Obeya zullen medewerkers nog meer betrokken worden bij het bedrijf.

WIN gelooft in Obeya en is daarom een samenwerking aangegaan met de Obeya Association en Agile Walls.

Wij geloven sterk in de kracht van visueel management. Het bevordert transparantie in besluitvorming en versterkt de koppeling tussen strategie en uitvoering. Dat laatste is een onderwerp dat we in de praktijk veel voorbij zien komen bij onze klanten en waar ze in ondersteunen met behulp van Obeya.

Obeya is voor WIN een paraplu over onze dienstverlening heen. Of het nu gaat om complexe samenwerkingsverbanden in Projectbeheersing, om goedwerkend Portfoliomanagement en/of om de verbinding tussen strategie en Agile teams te versterken.

Lees ook het interview met Dolf Reijnders (Obeya Association / Agile Walls) en Remko Maier (WIN).

Wil je weten wat Obeya en Agile Walls voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan dan hieronder een kennismaking in met Nick Nijenhuis.

Geschreven door WIN Redactie

Recente berichten

Meer informatie?

Wil jij meer weten over dit onderwerp of heb je nog vragen? Neem contact op voor meer informatie.