De Obeya: Eén ruimte om met vele stakeholders te werken aan één ambitie

Obeya is het Japans voor ‘grote kamer’. Maar wat voegt Obeya eigenlijk toe voor een bedrijf? De Obeya ruimte geeft inzicht in waar het bedrijf staat, waar het naartoe wil en wat er voor nodig is om daar te komen.

Maar Obeya is meer. Een Obeya staat voor transparantie en inspireert mensen om mee te denken. De Obeya zorgt voor een mindset, waarbij alle medewerkers op basis van goede informatie inzicht krijgen, leren en acteren.

Een Obeya is nooit klaar. Het staat daarom ook symbool voor het continue willen leren en verbeteren. Met Obeya zullen medewerkers nog meer betrokken worden bij het bedrijf.

WIN gelooft in Obeya en is daarom een samenwerking aangegaan met de Obeya Association. Wil je meer weten over het opzetten van Obeya in jouw bedrijf? Lees dan dit interview met Dolf Reijnders (Obeya Association / Agile Walls) en Remko Maier (WIN).

Geschreven door Remko Maier

Recente berichten

Nieuwe aanWINst Sanne Immerzeel

Mijn naam is Sanne Immerzeel, 26 jaar oud en woon in Rotterdam Noord. Geboren en getogen in het pittoreske dorpje Polsbroek waar ik samen met mijn zus en zusje ben opgegroeid. Sinds mijn 7e ben ik een fanatiek voetballer, maar inmiddels heb ik ook heel veel andere...

Lees meer

Meer informatie?

Wil jij meer weten over dit onderwerp of heb je nog vragen? Neem contact op voor meer informatie.