LEER MET SUCCES PROJECTBEHEERSING INRICHTEN

Integrale projectbeheersing is één van de kritische succesfactoren bij ruimtelijke en infrastructurele projecten. Ook buiten deze projecten wordt projectbeheersing steeds meer toegepast. Projectbeheersing zorgt voor een gestructureerde en gecontroleerde uitvoering van het project. Integraal houdt in dat alle projectkaders in samenhang worden beheerst (zoals Tijd, Geld, Kwaliteit en Risico’s). Maar integraal betekent ook dat er oog is voor de specifiek benodigde inpassing van projectbeheersing binnen het project en de projectorganisatie. Vervul je een rol binnen het vakgebied projectbeheersing en zoek je verbreding en verdieping? Of ben je net gestart als Manager Projectbeheersing en wil je graag groeien in jouw IPM-rol? Geef je dan op voor onze training ‘Integrale Projectbeheersing’!

INTEGRALE PROJECTBEHEERSING

DOEL VAN DE TRAINING
Tijdens deze training leer je projectbeheersing echt integraal toe te passen. Je maakt kennis met het IPM-model waaruit Integrale projectbeheersing is ontstaan en leert hoe projectbeheersing binnen dit model is gepositioneerd. Je wordt uitgedaagd om met de juiste vragen op pad te gaan, zowel bij het inrichten van projectbeheersing als bij de uitvoering hiervan. Je maakt kennis met het projectbeheersingskader welke wordt gekoppeld aan de processen. Deze processen leer je doelgericht in te zetten met oog voor de projectfase en de projectcontext.

Tijdens de opleiding dagen we jou uit, om in je rol van projectbeheerser continu over de grenzen heen te kijken van:
‣ jezelf,
‣ de onderlinge beheersprocessen,
‣ projectbeheersing naar de andere projectdisciplines
‣ en van het projectteam (bijvoorbeeld een IPM-team) naar de projectomgeving.

Na afloop van de training heb je dan ook écht een integrale blik op projectbeheersing en weet je dit doelgericht toe te passen!

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?
De opleiding is bestemd voor startende Managers Projectbeheersing of Adviseurs Projectbeheersing/ Risicomanagers / Planners die op zoek zijn naar verbreding en verdieping binnen het vakgebied projectbeheersing. Daarnaast is de training ook uitstekend geschikt voor de PMO-professional die gaat werken in een projectbeheersingsomgeving.

GEWENSTE VOORKENNIS
Je haalt het meeste uit deze opleiding als je al ervaring met projectbeheersing hebt. Hierdoor kun je het geleerde direct in je werkomgeving toepassen. Projectmatig werken is je niet vreemd. Daarnaast heb je kennis van en/of certificering van bijvoorbeeld Projectmatig werken of PRINCE2® Foundation.

INHOUD VAN DE TRAINING
In de training Integrale Projectbeheersing zijn theorie en praktijk met elkaar verweven. Vanaf dag één ga je aan de slag met een inspirerende casus. De casus heeft betrekking op het inrichten van de projectbeheersing binnen een project. Uiteraard is het tijdens de trainingsdagen ook mogelijk om eigen casuïstiek te toetsen.

Deze driedaagse training bestaat uit de volgende onderdelen:

DAG 1: DE CONTEXT
Tijdens deze dag krijg je inzicht in de oorsprong en de scope van projectbeheersing. Daarnaast leer je wat er nodig is om projectbeheersing integraal in te richten en uit te voeren. Hierbij is het onderzoeken van de context essentieel. Dit doen we door over grenzen heen te kijken. Er wordt ook stil gestaan bij hoe jouw competenties bijdragen aan een goede projectbeheersing.

Projectbeheersing is ontstaan als discipline binnen het IPM-model. Vanuit het IPM- gedachtegoed, het IPM-model en de IPM-rollen wordt de scope van Projectbeheersing neergezet. Vervolgens gaan we aan de slag met een casus om een project te beheersen. Tijdens het uitvoeren van de casus doorlopen we de projectfasering en wordt de theorie vertaald naar de praktijk. We verkennen de projectomgeving en bepalen de benodigde projectinrichting. Daarnaast besteden we aandacht aan samenwerking binnen de projectomgeving.

DAG 2 & 3: (SAMEN)WERKEN ALS PROJECTBEHEERSER
Tijdens dag 2 en 3 worden de verschillende werkgebieden, die relevant zijn voor de Projectbeheerser aan de hand van het theoretisch kader en de praktische toepassing binnen de casus behandeld. Daarbij kijken we vooral naar het ‘waarom’ en ‘wat’, en minder naar het ‘hoe’. De doelgerichtheid staat centraal. Ook krijgen we een Manager Projectbeheersing en een Projectmanager of Opdrachtgever op bezoek. Deze professionals mag je het hemd van het lijf vragen.

We zoomen in op de werkgebieden Planning, Financiën, Risicomanagement en Rapporteren. De aandacht voor Kwaliteit is geïntegreerd in alle oefeningen. Kwaliteitsmanagement wordt daarnaast ook als werkgebied behandeld. Tijdens de oefeningen per werkgebied besteden we aandacht aan de volgende vragen:
‣ Wat moet ik paraat hebben in mijn rol als projectbeheerser? Met welke vragen ga ik op pad en wat kom ik brengen?
‣ Welke producten lever ik op, met welke volwassenheid?
‣ Welke methoden zijn er en wanneer pas ik deze toe?
‣ Hoe is het beheersingsproces gepositioneerd in de context?

Ook besteden we aandacht aan scopemanagement en de bredere projectprocessen, zoals:
‣ Het inrichten van het besluitvormingsproces, het werken met scenario’s en het ophalen en leveren van de juiste input.
‣ Omgaan met verschillende verwachtingen en verschillende belangen door over grenzen heen te kijken.

RESULTAAT
Aan het einde van de opleiding heb je jouw kennis en vaardigheden binnen het vakgebied projectbeheersing verbreed én verdiept. Je bent in staat om de projectbeheersing met succes in te richten en doelgericht uit te voeren.

Je weet precies wat er van jou wordt verwacht, welke vragen je moet stellen en wat je nodig hebt van je omgeving om grip op projecten te houden. Je bent je bewust geworden van de impact van jouw rol en competenties en de perceptie hiervan vanuit andere disciplines. En je weet hoe je met de projectomgeving rekening kunt houden en erop kunt inspelen. Zó draag je structureel en integraal bij aan het succes van elk project!

Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname.

PRIJS
De kosten voor deze driedaagse opleiding bedragen € 1.395,- Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en inclusief het benodigde opleidingsmateriaal en catering.

Al onze opleidingen vinden plaats in onze trainingsruimte op ons kantoor in Doorn. Uiteraard trainen we ook op locatie als het groepen betreft.

Optie 1
14-10-2019 28-10-2019 11-11-2019
Optie 2
22-04-2020 06-05-2020 20-05-2020

Schrijf je nu in!


Referenties

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...

Schiphol

Actuele en beschikbare projectdossiers zijn door WIN ontwikkeld, overzicht en heldere scope.

Vacatures

Lead PMO - De Goudse

APMO in het Groene Hart!

Senior adviseur projectbeheersing

Uitdagende opdrachten binnen infrastructurele of ruimtelijke omgeving!

Project Management Ondersteuner

Solliciteer direct!

PMO Professional

Ben jij een ervaren PMO Professional?