LEER MET SUCCES PROJECTBEHEERSING INRICHTEN

Integrale projectbeheersing is één van de kritische succesfactoren bij ruimtelijke en infrastructurele projecten. Ook buiten deze projecten wordt projectbeheersing steeds meer toegepast. Projectbeheersing zorgt voor een gestructureerde en gecontroleerde uitvoering van het project. Integraal houdt in dat alle projectkaders in samenhang worden beheerst (zoals Tijd, Geld, Kwaliteit en Risico’s). Maar integraal betekent ook dat er oog is voor de specifiek benodigde inpassing van projectbeheersing binnen het project en de projectorganisatie. Vervul je een rol binnen het vakgebied projectbeheersing en zoek je verbreding en verdieping? Of ben je net gestart als Manager Projectbeheersing en wil je graag groeien in jouw IPM-rol? Geef je dan op voor onze training ‘Integrale Projectbeheersing’!

Integrale Projectbeheersing

Integrale Projectbeheersing

Het doel

Tijdens deze training leer je projectbeheersing echt integraal toe te passen. Je maakt kennis met het IPM-model waaruit Integrale projectbeheersing is ontstaan en leert hoe projectbeheersing binnen dit model is gepositioneerd. Je wordt uitgedaagd om met de juiste vragen op pad te gaan, zowel bij het inrichten van projectbeheersing als bij de uitvoering hiervan. Je maakt kennis met het projectbeheersingskader welke wordt gekoppeld aan de processen. Deze processen leer je doelgericht in te zetten met oog voor de projectfase en de projectcontext.

Tijdens de opleiding dagen we jou uit, om in je rol van projectbeheerser continu over de grenzen heen te kijken van:

Na afloop van de training heb je dan ook écht een integrale blik op projectbeheersing en weet je dit doelgericht toe te passen!

Voor wie

De opleiding is bestemd voor startende Managers Projectbeheersing of Adviseurs Projectbeheersing/ Risicomanagers / Planners die op zoek zijn naar verbreding en verdieping binnen het vakgebied projectbeheersing. Daarnaast is de training ook uitstekend geschikt voor de PMO-professional die gaat werken in een projectbeheersingsomgeving.

Gewenste voorkennis

Je haalt het meeste uit deze opleiding als je al ervaring met projectbeheersing hebt. Hierdoor kun je het geleerde direct in je werkomgeving toepassen. Projectmatig werken is je niet vreemd. Daarnaast heb je kennis van en/of certificering van bijvoorbeeld Projectmatig werken of PRINCE2® Foundation.

Programma

In de training Integrale Projectbeheersing zijn theorie en praktijk met elkaar verweven. Vanaf dag één ga je aan de slag met een inspirerende casus. De casus heeft betrekking op het inrichten van de projectbeheersing binnen een project. Uiteraard is het tijdens de trainingsdagen ook mogelijk om eigen casuïstiek te toetsen. Deze driedaagse training bestaat uit de volgende onderdelen:

Dag 1: De context

Tijdens deze dag krijg je inzicht in de oorsprong en de scope van projectbeheersing. Daarnaast leer je wat er nodig is om projectbeheersing integraal in te richten en uit te voeren. Hierbij is het onderzoeken van de context essentieel. Dit doen we door over grenzen heen te kijken. Er wordt ook stil gestaan bij hoe jouw competenties bijdragen aan een goede projectbeheersing.

Projectbeheersing is ontstaan als discipline binnen het IPM-model. Vanuit het IPM- gedachtegoed, het IPM-model en de IPM-rollen wordt de scope van Projectbeheersing neergezet. Vervolgens gaan we aan de slag met een casus om een project te beheersen. Tijdens het uitvoeren van de casus doorlopen we de projectfasering en wordt de theorie vertaald naar de praktijk. We verkennen de projectomgeving en bepalen de benodigde projectinrichting. Daarnaast besteden we aandacht aan samenwerking binnen de projectomgeving.

Dag 2 & 3: (Samen)werken als projectbeheerser

Tijdens dag 2 en 3 worden de verschillende werkgebieden, die relevant zijn voor de Projectbeheerser aan de hand van het theoretisch kader en de praktische toepassing binnen de casus behandeld. Daarbij kijken we vooral naar het ‘waarom’ en ‘wat’, en minder naar het ‘hoe’. De doelgerichtheid staat centraal. Ook krijgen we een Manager Projectbeheersing en een Projectmanager of Opdrachtgever op bezoek. Deze professionals mag je het hemd van het lijf vragen.

We zoomen in op de werkgebieden Planning, Financiën, Risicomanagement en Rapporteren. De aandacht voor Kwaliteit is geïntegreerd in alle oefeningen. Kwaliteitsmanagement wordt daarnaast ook als werkgebied behandeld. Tijdens de oefeningen per werkgebied besteden we aandacht aan de volgende vragen:

Ook besteden we aandacht aan scopemanagement en de bredere projectprocessen, zoals:

Resultaat

Aan het einde van de opleiding heb je jouw kennis en vaardigheden binnen het vakgebied projectbeheersing verbreed én verdiept. Je bent in staat om de projectbeheersing met succes in te richten en doelgericht uit te voeren.

Je weet precies wat er van jou wordt verwacht, welke vragen je moet stellen en wat je nodig hebt van je omgeving om grip op projecten te houden. Je bent je bewust geworden van de impact van jouw rol en competenties en de perceptie hiervan vanuit andere disciplines. En je weet hoe je met de projectomgeving rekening kunt houden en erop kunt inspelen. Zó draag je structureel en integraal bij aan het succes van elk project!

Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname.

Prijs

De kosten voor deze driedaagse opleiding bedragen € 1.495,-. Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en inclusief het benodigde opleidingsmateriaal en catering.

Locatie

Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Wil je deze training samen met collega’s op eigen locatie volgen? Geen probleem! Wij komen naar je toe. Bel of mail ons voor het maken van een afspraak.

Trainingsdata

3 dagen

13 oktober 2021

27 oktober 2021

10 november 2021

De trainers

Richard
Wezelenburg

Richard Wezelenburg heeft brede ervaring binnen de publieke sector als adviseur en Manager Projectbeheersing en neemt zijn praktijkervaring mee in de training.

Lees meer over Richard

Marc van
der Krogt

Marc van der Krogt ziet IPM meer als een gedachtegoed dan een voorgeschreven wijze van werken. De toepasbaarheid in de praktijk staat dan ook altijd centraal, die is voor iedere organisatie en team verschillend.

Lees meer over Marc

[]
1 Step 1
INSCHRIJVEN
Selecteer de gewenste trainingsdagen:

Door te klikken op "Inschrijven" ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden.

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Optie 1
28-10-2020 18-11-2020 02-12-2020

Heb je vragen over deze training?


Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...

Vacatures

Project Management Officer

De PMO functie bij Nictiz is heel divers. Dit vraagt om een ervaren PMO professional die meerdere rollen kan oppakken en de functie vanuit de opgedane kennis en ervaring weet in te vullen.

Senior Sales Consultant

Voor onze vaste team in Utrecht zijn wij op zoek naar een Senior Sales Consultant. Heb je ervaring en bewezen senioriteit en heb je zin in een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder.

Scrum Master

Lees meer...

Adviseur/ Manager Projectbeheersing

Uitdagende opdrachten binnen infrastructurele of ruimtelijke omgeving!