LEER HOE JE AGILE ORGANISATIEBREED OPSCHAALT

Het Scaled Agile Framework (SAFe®) is een best practice methodiek voor grote organisaties, die Agile willen opschalen naar programma- en/of portfolio-niveau. Wil je de Lean-Agile werkwijze organisatiebreed opschalen? De samenwerking van meerdere scrum teams verbeteren? En traditioneel portfolio management agile maken? Dan is Leading SAFe® 5.0 dé training voor jou. Na het volgen van deze tweedaagse training kun je de principes van SAFe® met succes toepassen. En je bent in staat om de organisatie optimaal te begeleiden in de transformatie naar een Agile Enterprise.

Leading SAFe® 5.0

DOEL VAN DE TRAINING

Tijdens het volgen van de Leading SAFe® 5.0 training leer je alle Lean-Agile principes en practices van het framework. Ook leer je hoe je SAFe® principes en methoden in de praktijk toepast. Je krijgt de handvatten aangereikt, om jouw organisatie te begeleiden en te ondersteunen bij het implementeren van Agile werken. Organisatiebreed en volgens een doelgericht kader. Met als focus: de transformatie naar een schaalbare organisatie. Want SAFe® gaat in op alles wat je nodig hebt, om het Agile werken op te schalen. Daarbij kun je denken aan de basisprincipes, rollen, teams, activiteiten en artefacten van Agile en Scrum.

VOOR WIE?

De training Leading SAFe® 5.0 is bedoeld voor iedereen, die werkzaam is in een grote organisatie en een rol speelt bij de transformatie naar een Lean-Agile werkwijze. Onze training sluit aan op elke rol binnen zo’n transformatie. Of je nu verantwoordelijk bent voor een product, een programma of een portfolio, en of je nu werkt als manager, consultant of als uitvoerend professional: wij bieden je de kennis en tools, die je nodig hebt voor het opschalen van Agile volgens SAFe®.

CERTIFIED SAFE AGILIST

Deze training is daarnaast een uitstekende voorbereiding op het Leading SAFe® examen. Het examen is inbegrepen. Onze training is dan ook bij uitstek geschikt voor iedereen, die het SAFe® Agilist (SA) certificaat wil halen.

GEWENSTE VOORKENNIS

Om deze training te kunnen volgen, is het belangrijk dat je kennis hebt van de Agile principes (waaronder de 12 principes achter het Agile Manifesto). Het helpt als je enige ervaring hebt met Agile werken en bekend bent met het Scrum framework. Zowel in theorie als praktijk.

INHOUD VAN DE TRAINING

De training bestaat uit een mix van theorie en praktijkopdrachten. Het toepassen van de principes en methodes van SAFe® kent de focus. Je leert Agile teams, programma en portfolio management optimaal te ondersteunen en de bijbehorende Value Stream te coördineren. Daarnaast leer je alles over het inrichten van een Agile Portfolio, het realiseren van waarde via een Agile Release Train en het realiseren van een schaalbare organisatie.

Tijdens deze tweedaagse training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • ‣ Een introductie van het Scaled Agile Framework®
 • ‣ Hoe omarm je het Lean en Agile gedachtegoed?
 • ‣ De 10 principes van SAFe® 
 • ‣ Het implementeren van de Agile teams en Release Trains
 • ‣ Het organiseren en uitvoeren van de PI Planning
 • ‣ Het realiseren van waarde
 • ‣ Het inrichten van een Agile Portfolio
 • ‣ Het leiden van een Agile Transformatie

 

RESULTAAT

Na afronding van de training Leading SAFe® 5.0 beschik je over de kennis, skills en tools om:

 • ‣ Agile en Lean projecten op te schalen volgens SAFe®;
 • ‣ het Agile-Lean gedachtegoed en alle principes te herkennen en toe te passen;
 • ‣ ondersteuning te bieden bij het implementeren van de Agile Release Train;
 • ‣ ondersteuning te bieden bij het organiseren en uitvoeren van de PI Planning;
 • ‣ Value Streams te coördineren;
 • ‣ ondersteuning te bieden bij het managen van een Agile Portfolio;
 • ‣ Lean-Agile transformaties binnen het bedrijf te begeleiden;
 • ‣ Lean, Agile en Product Development Flow principes toe te passen, om zo productiviteit, medewerkerstevredenheid, time-to-market en kwaliteit te verbeteren;
 • ‣ de transitie naar een Agile organisatie tot een succes te maken.
 •  

PRIJS

De investering voor deze tweedaagse training bedraagt € 1.195,-. Het SAFe® Agilist (SA) examen is bij de prijs inbegrepen. Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en inclusief het benodigde opleidingsmateriaal en catering.

Al onze opleidingen vinden plaats in onze trainingsruimte op ons kantoor in Doorn. Uiteraard trainen we ook op locatie als het groepen betreft.

Optie 1
01-01-1970

Speel jij een rol bij de transformatie naar een Lean-Agile werkwijze? Schrijf je dan nu in voor deze training!


Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...

Vacatures

Scrum Master

Lees meer...

Adviseur/ manager projectbeheersing

Uitdagende opdrachten binnen infrastructurele of ruimtelijke omgeving!

Vacature WIN Talent Program

Meld je aan voor het WIN Talent Program!

PMO Professional

Ben jij een ervaren PMO Professional?