LEER RISICO’S NÓG BETER TE BEHEERSEN

Elk project, groot of klein, kent vele uitdagingen en risico’s. En deze worden steeds complexer. Risicomanagement moet daarom bij iedere organisatie hoog op de agenda staan. Want alleen dan kun je mogelijke risico’s vroegtijdig identificeren, beoordelen en continu beheersen. Goede risicobeheersing start met een zorgvuldige risico-inventarisatie en risicoanalyse en wordt gevolgd door een continu proces van monitoren van de voortgang van getroffen maatregelen en identificeren van nieuwe risico’s. Wil je weten hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat? Volg dan onze workshop ‘Risicomanagement’!

WORKSHOP RISICOMANAGEMENT

DOEL VAN DE WORKSHOP RISICOMANAGEMENT
Tijdens deze workshop ga je zelf ervaren hoe risicomanagement in de praktijk werkt. Je leert hoe je een gedegen inventarisatie en analyse van de risico’s uitvoert. En hoe je deze continu up-to-date houdt, zodat je snel kunt anticiperen op nieuwe risico’s. Ook krijg je concrete handvatten aangereikt, om de juiste beheersmaatregelen te nemen en de risico’s van projecten en programma’s nóg beter te beheersen. Onze workshop risicomanagement is vooral interactief opgezet, zodat je het geleerde na afloop direct in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.

VOOR WIE?
Ben je een PMO’er en/of wordt je betrokken bij het implementeren en uitvoeren van risicomanagement? Dan is deze praktijkgerichte workshop écht iets voor jou!

GEWENSTE VOORKENNIS
Werkzaam binnen een projectorganisatie of projectteam.

INHOUD VAN DE RISICOMANAGEMENT WORKSHOP
Onze trainers komen zelf uit de praktijk en zorgen voor de perfecte mix van theorie en praktijk. We starten de workshop met een introductie van risicomanagement. De volgende onderwerpen komen aan bod:

‣ Waarom is risicomanagement onmisbaar voor het welslagen van een project?
‣ Risicomanagement is geen eenmalige actie, maar een continu proces.
‣ Een risico-inventarisatie en risicoanalyse voer je niet zelf uit, maar met het hele team.

RISICOANALYSE UITVOEREN
Na de introductie volgt een interactieve sessie, waarin je een uitgebreide risicoanalyse gaat uitvoeren. Je gaat samen met de andere deelnemers in twee of meer teams aan de slag. Het doel van de sessie is het inventariseren en analyseren van projectrisico’s. Dit doe je samen met het hele team. Daarbij besteden jullie onder andere aandacht aan:

‣ Het beschrijven van de oorzaak, de risicogebeurtenis en het gevolg.
‣ Het bepalen van de impact van de risico’s, de kans dat deze optreden en wie de eigenaar van de risico’s zijn.
‣ Het aanbrengen van prioritering en het vaststellen van mitigerende beheersmaatregelen.

RESULTAAT
Aan het einde van de workshop risicomanagement beschik je over concrete handvatten, die je helpen bij te dragen bij het continu signaleren, analyseren en beheersen van risico’s. Je weet nu hoe je beheersmaatregelen kunt vaststellen, afwegen en treffen, om risico’s te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. En doordat je het geleerde direct en consequent in de praktijk toepast, draag je structureel bij aan het succes van elk project of programma.

Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

PRIJS
De investering voor de risicomanagement workshop bedraagt € 350,-. Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en inclusief het benodigde opleidingsmateriaal en catering. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Al onze opleidingen vinden plaats in onze trainingsruimte op ons kantoor in Doorn. Uiteraard trainen we ook op locatie als het groepen betreft.

Optie 1
25-11-2019

Ervaren hoe risico management in de praktijk werkt? Schrijf je in voor de workshop.


Referenties

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...

Schiphol

Actuele en beschikbare projectdossiers zijn door WIN ontwikkeld, overzicht en heldere scope.

Vacatures

Lead PMO - De Goudse

APMO in het Groene Hart!

Senior adviseur projectbeheersing

Uitdagende opdrachten binnen infrastructurele of ruimtelijke omgeving!

Project Management Ondersteuner

Solliciteer direct!

PMO Professional

Ben jij een ervaren PMO Professional?