Nieuwe aanWINst Sanne Immerzeel

pmo projectbeheersing agile consultancy

Mijn naam is Sanne Immerzeel, 26 jaar oud en woon in Rotterdam Noord. Geboren en getogen in het pittoreske dorpje Polsbroek waar ik samen met mijn zus en zusje ben opgegroeid. Sinds mijn 7e ben ik een fanatiek voetballer, maar inmiddels heb ik ook heel veel andere sporten ontdekt waar ik mijn ontspanning in kan vinden en mijn energie in kwijt kan. Zo reis ik graag ieder jaar in de winter af naar de witte bergtoppen van Oostenrijk om vervolgens op de lange latten naar beneden te glijden, spring ik graag op mijn racefiets of spinningfiets en een hike op zijn tijd (het liefst in de bergen) is iets waar ik energie van krijg. Daarnaast vind ik het leuk om de stad te ontdekken, op reis te gaan voor nieuwe avonturen, een koffietje te drinken met vrienden of om naar een festival of het theater te gaan.

Mijn ervaring

Mijn carrière is begonnen in de zorg, gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam als verpleegkundige, maar na een aantal jaar gestudeerd en gewerkt te hebben (in zowel eerstelijns als tweedelijns) heb ik een carrière switch gemaakt. Tijdens mijn zoektocht naar iets nieuws ben ik bij het Scheepsbouwbedrijf Royal IHC, binnen de discipline Project Management, terecht gekomen. Voor deze discipline hebben we een PMO afdeling opgezet, heb ik als allround PMO’er gewerkt als ondersteuning van project managers voor verschillende scheepsbouw projecten, werkte ik mee aan initiatieven binnen het Centre of Excellence die betrekking hadden op de project management methodiek en was ik het organisatietalent voor de PMO afdeling. Naast mijn full time baan bij Royal IHC heb ik een opleiding HBO Officemanagement gevolgd. Na het behalen van dit diploma en mijn relevante opgedane werkervaring, ben ik gevraagd om als PMO’er mee te draaien in een intern verander/verbeter project (genaamd GRIP). Dit project moest zorgen voor de implementatie van een nieuw ERP systeem, een procesoptimalisatie en meer GRIP op het werk binnen de Custom Build groep. Een groot en complex project welke binnen een ambitieus tijdsbestek opgeleverd moest worden. Die uitdaging wilde ik wel aangaan met mijn team! Een veelzijdige rol met verschillende project management taken en verantwoordelijkheden welke ik jou heel graag in een persoonlijk gesprek, onder het genot van een goede kop koffie, toe zou willen lichten.

Toen het GRIP project binnen de afgesproken ambitieuze deadline live ging en richting de oplevering aanliep, begon het te kriebelen om mijn horizon te gaan verbreden op het gebied van project management. Ik ben nieuwsgierig naar dit vakgebied en benieuwd hoe dit binnen andere bedrijven aangepakt wordt om daarvan te kunnen leren. Na wat research en oude contacten, heb ik WIN – Project & Change Performance opgebeld en gevraagd of ik een keer bij een LABday aan mocht sluiten. De WIN LABday is een dag die 1x in de 4 weken wordt georganiseerd waar WINners bij elkaar komen voor ontwikkeling. Ontwikkeling van henzelf, d.m.v. het bijwonen van een training of workshop in de ochtend en ontwikkeling van de practices, d.m.v. een werksessie. Ik wilde graag bij een LABday aansluiten met als doel om WINners te spreken over hun ervaringen en opdrachten, de sfeer onder de WINners te proeven en uiteraard een interessante workshop ‘De kracht van het observeren’ bij te wonen. Door dit te doen ben ik nog enthousiaster geworden om een overstap te maken, hebben er nog wat vervolggesprekken plaatsgevonden en heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt om bij WIN aan de slag te gaan.

Nieuwe uitdaging

Sinds 15 september 2022 ben ik daarom ook een officiële WINner en mag ik mijzelf een PMO Professional noemen. Ik ben gestart in de PMO practice bij Maurice, waar ik deelneem aan het TOP programma en zal ik als coachee van Erica deelnemen aan career coaching. Mijn eerste opdracht heb ik weten binnen te halen bij Schiphol Group, waar ik binnen Schiphol Projects aan de slag ga als CIC (Change, Issue & Configuratie) Manager in bouw en renovatie projecten. Daarnaast zal ik tijdelijk de rol van Programma Secretaris op mij nemen binnen het Landzijdige Veiligheid programma en wie weet welke kansen Schiphol mij nog meer biedt om mijzelf verder te ontwikkelen!

Wat mij zo enthousiast heeft gemaakt om bij WIN te komen werken is de ontwikkeling die centraal staat, de aandacht voor de medewerkers en de interessante opdrachten en opdrachtgevers in de drie practices (PMO, projectbeheersing en Agile). Graag wil ik verder groeien in het vak Project Management en Projectbeheersing en ben ik nieuwsgierig naar wat Agile betekend binnen bedrijven. Een betere plek dan bij WIN kun je dus niet vinden om dit te ontdekken!

Het werken in projecten trekt nu mijn aandacht, ik vind het geweldig om met een gemotiveerd team samen te werken en resultaat te halen (en uiteraard het succes daarvan te vieren). Het is waardevol om ieder zijn kwaliteiten volledig te benutten en te weten waar je als teamlid voor verantwoordelijk bent om een doel te kunnen bereiken. Daarnaast vind ik het belangrijk om met elkaar te kunnen sparren, te denken in oplossingen en mogelijkheden en open te staan voor elkaars ideeën en feedback.

Met veel energie, motivatie en een frisse blik kijk ik uit naar een fantastische tijd bij WIN en Schiphol Group!

Geschreven door Sanne Immerzeel

Recente berichten

Meer informatie?

Wil jij meer weten over dit onderwerp of heb je nog vragen? Neem contact op voor meer informatie.