Nieuwe aanWINst Sofie te Dorsthorst

Mijn naam is Sofie te Dorsthorst, 27 jaar. Geboren en getogen in Nijmegen maar inmiddels al bijna 8 jaar woonachting in het mooie Breda. Hier ben ik naartoe verhuisd vanwege mijn studie en er sindsdien niet meer weg te slaan.  Momenteel heb ik mijn eerste opdracht vanuit WIN als PMO professional bij een programma voor Brainport Bereikbaar. Brainport Bereikbaar houdt zich bezig met het faciliteren en stimuleren van slimme, snelle en schone mobiliteitsoplossingen in de Brainport regio, dé kennishub van Nederland. Als programmabeheerser treed ik op als sparringpartner met betrekking tot de sturing, beheersing en verantwoording van het programma. Ik toets en analyseer alle voorwaarden en afspraken en adviseer vervolgens met name op de financiële aspecten, tijd, risico’s, haalbaarheid, beoogd resultaat, kwaliteit en kansen. Ook lever ik een actieve rol in het opstellen van voortgangsrapportages en het verder ontwikkelen van de beheersingsmethodieken en producten.   Alles met als doel te zorgen voor een goed beheersbaar programma. Een hele mooie veelzijdige rol bij een interessant programma! 

Een nieuwe uitdaging 

Na een ruime tijd met veel plezier als Projectmanager te hebben gewerkt waar ik verantwoordelijk was voor de begeleiding en sturing op projectniveau ontstond de behoefte om mijn kennis en expertise op een andere manier in te zetten. Ik zocht de verdieping in het werk waar ik mij minder bezighoud met het proces en meer kon richten op de inhoud.  De reden van mijn overstap was enerzijds dat ik op zoek was naar een werkgever die deze behoefte aan ontwikkeling kan ondersteunen en anderzijds dat ik collega’s met kennis uit hetzelfde vakgebied om mij heen heb waar ik van kan leren. 

Ambities 

Mijn doel is het verschil te maken in verander -en projectorganisaties en vanuit mijn kennis en ervaring mee te bouwen aan een wendbare en toekomstbestendige organisatie.  In de komende jaren wil ik mijzelf daarom ontplooien tot consultant zodat ik organisaties hierin nog beter kan adviseren en begeleiden.  Dit was voor mij dan ook een belangrijk onderwerp bij de overweging en keuze voor een andere werkgever.  

Het eerste contact met WIN 

Toen ik WIN tegenkwam was ik verrast om te lezen dat de doelen van WIN én de werkwijze wat betreft persoonlijke ontwikkeling goed aansloten op waar ik voor sta en wat ik zoek in een werkgever, dat is het solliciteren waard dacht ik!  Mijn enthousiasme werd bevestigd door de gesprekken die ik met Hayat (HR) en Maurice (lead PMO) heb gehad. Hier werd al direct aandacht besteed aan mij als persoon, mijn ambities en welke rol WIN hierin kan spelen.   Eenmaal in dienst kom je echt in een warm bad terecht, alle Winners zijn enorm behulpzaam! Door de maandelijkse WIN Labday blijf je, ondanks dat je allemaal op een andere opdracht werkt, wel in contact én blijf je ontwikkelen en van elkaar leren. Daarnaast is het ook hartstikke gezellig om elkaar regelmatig te zien en de dag samen af te sluiten met een borrel! 

Geen reguliere detachering 

Zoals al eerder gezegd staat persoonlijke groei en ontwikkeling bij mij centraal. Ik was op zoek naar een werkgever die daarin zelfde visie heeft. WIN heeft een mooi ontwikkelpad en geeft haar medewerkers daarmee mooie kansen. Er wordt echt aandacht besteed aan hetgeen waar jij energie van krijgt en in wil ontwikkelen. Dat wordt bijvoorbeeld ook meegenomen bij de plaatsing van een opdracht, dat is een hele andere benadering dan reguliere detachering.   Daarnaast zocht ik een kleinere en hechte organisatie waar je niet het gevoel hebt dat je een nummer bent maar persoonlijk contact centraal staat en kennisdeling een belangrijke rol speelt.  Kortom kan ik wel zeggen dat WIN voor mij een hele goede keuze is geweest! Wil je weten of WIN iets voor jou is of wil je gewoon lekker kletsen over het vak? Stuur me een berichtje via LinkedIn of per mail, dan plannen we een (digitale) koffie in. Ik trakteer!

Sofie te Dorsthorst

Recente berichten

De waarde van balans

Echte waarde creëren, hoe doe je dat eigenlijk? Dat is de vraag waar we ons tijdens de afgelopen sessie van het True Agility Programma (TAP) over bogen. Om de vrijdag komen we samen en gaan we op zoek naar de verdieping in ons werkveld. Het TAP gaat terug naar de...

Lees meer

Meer informatie?

Wil jij meer weten over dit onderwerp of heb je nog vragen? Neem contact op voor meer informatie.