22 jun 2023 | 13h – 17h | Culemborg

EVENT ‘DE BRUG NAAR DE TOEKOMST’

Projectmanagement Office PMO event

Ben jij werkzaam in het vakgebied projectbeheersing en sta je voor steeds complexere projecten in een veranderende wereld? 

Kom dan de brug over naar de toekomst van projectbeheersing tijdens ons event op 22 juni, uniek in ons vakgebied!

We voorzien je van de kennis, inspiratie en netwerkmogelijkheden om vanuit jouw expertise klaar te zijn voor de toekomst.

Samen bouwen we aan een sterke brug naar succes.

Voor de snelle beslissers hebben we 20 vrijkaarten beschikbaar, exclusief voor als je werkzaam bent in het vakgebied projectbeheersing. Daarna wordt de prijs per ticket € 60,-. Kom zelf of neem een (collega) vakgenoot mee. I.v.m. het aantal vrijkaarten graag beiden aanmelden.

BEN JIJ KLAAR OM OVER DE BRUG NAAR DE TOEKOMST GAAN?

l

Complexe opgaven

Communicatie & samenwerken

AI en digitalisering

Als manager projectbeheersing of projectbeheerser sta je voor de uitdagingen van een snel veranderende wereld. 

  • Opgaven worden complexer door crisissen en transities zoals de woningbouwopgave, klimaatadaptatie, stikstofdruk en de energietransitie.

  • Een integrale aanpak om alle stakeholders mee te krijgen en in te spelen op deze uitdagingen brengt de nodige dilemma’s met zich mee. 

  • Tegelijkertijd gaat de innovatie snel op het gebied van data, digitalisering en AI machinelearning. 

Jij begrijpt de complexiteit en de noodzaak om vooruit te denken. Je weet het, de toekomst is dichterbij dan ooit! Maar waar begin je en hoe pas je dit toe in Projectbeheersing?

Ben jij klaar om de brug naar de toekomst van Projectbeheersing over te steken en samen nieuwe mogelijkheden te ontdekken?

22 jun 2023 | 13h – 17h | Unieplaza Multatulilaan 12, 4103 NM Culemborg

Programma

We nemen je mee op een ontdekkingsreis waarin je leert van elkaar en toonaangevende sprekers tijdens boeiende breakout sessies. 

13.00: Ontvangst en inloop

13.30 – 13.45: Aftrap thema ”De brug naar de toekomst” – Richard Wezelenburg

De wereld verandert en we staan voor complexe uitdagingen in de fysieke leefomgeving. Wat vraagt dit van onze opgaven en projecten en daarmee ook van de beheersing?  

Richard Wezelenburg

Agile ervaring

13.45 – 14.30 Plenaire sessie ” Boost jouw Projectbeheersing Praktijk met AI: ontdek de kracht van ChatGPT! – Paul Takken

Ontdek hoe je de kracht van AI kunt inzetten om je werk als projectbeheerser een stuk makkelijker en efficiënter te maken. Waar gaat deze ontwikkeling naar toe? Tijdens deze hands-on workshop ontdek je de kracht van AI en ChatGPT om jouw projectbeheersingspraktijk te transformeren!

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen: Introductie van AI en ChatGPT:

  1. Ontdek de fundamenten van AI en ChatGPT en hun belang voor moderne Projectbeheersing.
  2. ChatGPT in actie: Experimenteer met ChatGPT tijdens een interactive sessie en zie hoe het kan worden toegepast op verschillende aspecten van Projectbeheersing. En: Leer van collega’s waar zij ChatGPT al voor toepassen! 

Paul Takken

Paul is binnen zijn vakgebied een autoriteit in Japan en de Verenigde Staten. Hij is een specialist op het gebied van agile transformaties, mindset, innovatie en ontwikkeling. Hij is als consultant en coach betrokken geweest bij een aantal grote internationale agile transformaties.

 

14.30 – 14.45 Pauze

14.45 – 16:20: Breakout sessies

  • Werken met paradoxen binnen Projectbeheersing – Marc van der Krogt

Leer hoe je polariteiten benut om vraagstukken op te lossen. In het werk binnen projecten kom je verschillende tegenstellingen tegen. In projectorganisaties is er bijvoorbeeld behoefte aan grip, maar ook aan wendbaarheid. Hoe kun je tempo maken, maar ook aandacht geven aan het verrijken van het projectresultaat? Hoe kun je vanuit je projectbeheersingsrol het team faciliteren, maar ook aanspreken? Hoe geef je ruimte aan onzekerheid binnen de scope, terwijl je met een vastgestelde scope wilt werken? In deze workshop gaan we tegenstellingen onderzoeken door te werken met paradoxen. 

Marc van der Krogt – Trainer Coach IPM

Marc is adviseur, trainer en teamcoach en ontwikkelt en verzorgt al jaren trainingen en workshops (waaronder op het gebied van IPM). Binnen workshops en trainingen zet Marc de toepasbaarheid in de praktijk altijd centraal en is daarbij op zoek naar de ontwikkelruimte. Marc is een enthousiaste trainer en adviseur die scherp en direct aansluit bij ontwikkelingen van organisaties en mensen.

 

  • Beheersing van Integrale opgaven met Programmabeheersing en Projectbeheersing – Nico van den Wollenberg en Richard Wezelenburg

Ruimtelijke opgaven vragen om een integrale aanpak en worden steeds vaker vanuit een programma aangestuurd. Het hoogwaterbeschermingsprogramma en mobiliteitsprogramma’s zoals SmartwayZ.NL zijn hier goede voorbeelden van. Integrale opgaven hebben van nature veel afhankelijkheden, veel stakeholders en hebben ook vaak meerdere financiers. Wat vraagt dit van de Programmabeheersing? En wat is nu het verschil tussen Project- en Programmabeheersing? Hoe werken deze samen en hoe versterken zij elkaar? In deze workshop gaan we hier op basis van praktijkervaringen mee aan de slag.

 

Nico van den Wollenberg

Nico heeft meer dan 25 jaar ervaring met planvorming en realisatie van infrastructuurprojecten (wegen, spoor, waterkeringen, waterbodem) en gebieds-ontwikkelingsprojecten. Hij heeft verschillende IPM-rollen vervuld en is gespecialiseerd in verbeter- en leertrajecten rondom Project- en Programmabeheersing en geeft hier training in. Momenteel is hij werkzaam als Manager Programmabeheersing binnen het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Richard Wezelenburg

Richard Wezelenburg is senior consultant en trainer Project- en Programmabeheersing. Hij weet vanuit zijn ervaring binnen projecten en programma’s wat er nodig is om Programmabeheersing in te richten. Richard heeft laatste jaren opdrachten uitgevoerd op het gebied van programmabeheersing voor programma’s als “Aan de Slag met de Omgevingswet SmartwayZ.NL” en “Woningbouw en Mobiliteit”. 

  •  Bruggen bouwen naar de toekomst – Jos van Loon

Het verlangen om stappen te zetten, het nieuwe te proberen, de toekomst in. Niemand is er tegen en toch valt het niet altijd mee. Hoe doe ik dat? Hoe neem ik mijn collega’s mee en wat gaat er mis? Wat betekenen al die toekomstige ontwikkelingen voor mij en mijn werk?Allemaal terechte vragen die aardig kunnen afleiden van wat je werkelijk te doen hebt. Logisch. Want wat vaak wordt vergeten is dat de rem die op vooruitgang zit, in het verleden erop is gezet. Die rem gaat over hoe de weg van je project of programma is verlopen, met alle hoogte- en dieptepunten die zijn gepasseerd. Tijdens de werksessie Bruggenbouwen hebben we aandacht voor die weg, bouwen we fundamenten waar de brug op mag rusten en wagen we de oversteek. Op weg naar een mooie toekomst.

Jos van Loon – Samenwerker, teamcoach en programmamanager

Jos van Loon is een bruggenbouwer. Bruggenbouwen staat voor hem voor de verbinding tussen mensen, teams en organisaties die nodig is om samen resultaat te boeken. Als planoloog weet hij hoe het is om buiten samen te werken aan ruimtelijke opgaven en wat daar binnen voor nodig is. En andersom. De verbinding tussen mensen, tussen het verleden en de toekomst, tussen ‘binnen’ en wat er ‘buiten’ te doen is, fascineert hem. In zijn werk als (team)coach, begeleider van samenwerkingsverbanden, onderzoeksbureaus, Rijkswaterstaat en ProRail. Hij werkt verhalend, met humor en altijd met een op maat gemaakt programma. Net als vandaag.

 

Kom laten we bruggen bouwen,
bruggen van verbinding, bruggen met veerkracht en van staal,
bruggen die vertellen ons verhaal

Kom laten we bruggen bouwen,
bruggen tussen mensen ,
bruggen van verbinding, van vlees en van bloed,
bruggen die gebouwd zijn op hetgeen ons voedt

Kom laten we bruggen bouwen,
in de storm en tegenwind
Bruggen die dragen wat ons bindt

Jos van Loon, mei 2023

16.20: Borrel

MELD JE AAN

Leer van elkaar en onze toonaangevende sprekers in boeiende breakout sessies. Versterk je vaardigheden en vergroot je impact in het projectbeheersingsvak. 

Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail. Heb je nog vragen of wil je een mede professional uitnodigen? Mail dan naar info@wijzijnwin.nl

1 Step 1

Uiteraard worden je gegevens veilig en uiterst zorgvuldig verwerkt. Meer daarover lees je in de Privacyverklaring.

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

ZIEN WE JE op 22 juni?

José Nikkels

PMO Consultant, Projectbeheersing, Management Drives

Klaas Thomas Jellema

Risicomanager, Adviseur Projectbeheersing

Linda de Klein

Senior Consultant Projectbeheersing, Projectleider

Marc van der Krogt

Adviseur, Trainer, Coach, IPM

Melvin van ’t Hof

CIC Manager, Consultant Projectbeheersing

michiel van houte

Michiel van Houte

Manager Projectbeheersing, CIC Manager, PMO Lead

Richard Wezelenburg

Manager Projectbeheersing, Consultant, Practice Lead, Trainer