Evolve towards true agility

True agility program

Uniek binnen WIN is het True Agility Program (TAP), powered by Agilewerk. Dit accelerator-programma is onderdeel van het WIN Mastery Program.

TAP biedt jou de mogelijkheid je te ontwikkelen tot Agile specialist met een change mindset, die je bij onze klanten van binnenuit weet uit te dragen.

Tijdens het TAP-programma werk je in een multi-disciplinair team samen aan een klantcase. We komen hiervoor elke vrijdag bij elkaar, de rest van de week werk je bij de klant.

Wat is het?

TAP accelerator

9
Het True Agility Program bestaat uit 5 modules.
9
Elke module duurt 2 maanden. Tijdens iedere module ga je als team een case bij een klant aanpakken.
9
Er is ruimte voor 5 personen per wave. Voor elke module worden 2 wildcards uitgegeven. Zowel WIN-Agilisten als professionals van klanten komen hiervoor in aanmerking.
9
Voor bepaalde onderwerpen wordt een Agile Lab kennissessie met of bij klanten georganiseerd.
incompany training win academy

Samen op reis

De 5 modules

Agile Flow Master™

 • Continuous Improvement
 • Value Delivery
 • Continuous Delivery
 • LEAN IT
 • Okaloa Flowlabs
 • Team Coaching

Agile Innovator™

 • Design Thinking
 • Agile Innovatie
 • Lean & Agile Startup
 • Gamification
 • Liberating Structures
 • Advanced Product Ownership

Agile Navigator™

 • Agile Scaling
 • Agile Strategy
 • Agile Leadership
 • Agile Portfolio Management
 • Leadership Coaching
 • Management Drives

Agile Guild Master™

 • Atonomy
 • Mastery
 • Purpose Development
 • Storytelling
 • Train the Trainer
 • Continuous Contribution
 • Knowledge Development
 • Distributed Agile

Embodied Agilist™

 • Embodiment
 • Culture
 • Systemic Transformation
 • Management
 • Theory U
 • Spiral Dynamics
 • Reinvent Organizations
 • Evolutionary Systems

Agile expert

Wat kun je na elke module?

Agile Flow Master™

Na het voltooien van deze module ben je in staat professionals en teams in een flow te brengen. Teams voelen zich meer gewaardeerd, continu verbeteren en integreren wordt door jouw teams begrepen en je kunt ze op weg helpen met belangrijke Agile “enablers”, zoals bijvoorbeeld Continuous Delivery en Value Stream Mapping.

Agile Innovator™

Door de theorie en praktijk cases uit deze module weet je hoe jouw teams creatiever en ondernemender kunnen worden door o.a. het toepassen van Design Thinking en Lean Startup. Ze zullen beter in staat zijn de Status Quo te doorbreken en de wensen van de klant en eindgebruiker te begrijpen. Ook doorgrond je de essentie van de Product Owner rol veel beter en ben je beter in staat deze te coachen.

Agile Navigator™

Deze module geeft je de juiste tools en inzichten hoe je leiderschap en organisaties strategisch/tactisch kunt begeleiden bij schalingsvraagstukken en operationeel bij Agile events. Hoe zorg je bijvoorbeeld hoe je een traditionele projectorganisatie geleidelijk ontwikkelt en transformeert naar een (meer) Agile organisatie en ondertussen “de winkel openhoudt”?

Agile Guild Master™

Je weet professionals, teams en leiderschap mee te nemen in de Agile competentie van de toekomst: kennisontwikkeling. Je weet hoe je train-de-trainersprogramma’s moet opzetten en hiervoor moderne methoden en technologie in te zetten, zoals simulatie en serious gaming. En je weet precies hoe je dit voor je opdrachtgevers kunt verankeren in hun organisatie en cultuur, bijvoorbeeld door het opzetten en begeleiden van Agile Gildes (Guilds).

Embodied Agilist™

De ware essentie, kracht en impact van Agile begint vanaf de Agile Mindset. Je bent na deze module in staat het belang hiervan bij jezelf en bij jouw klanten te verklaren en verder te ontwikkelen, door bijvoorbeeld het toepassen van technieken vanuit Leadership Embodiment, Sociologie en Theory-U.

TA-Certification™

Je staat na jouw Synopsis als gecertificeerd TAP-per stevig in je schoenen bij opdrachtgevers. Je bent in staat ze in hun eigen taal mee te nemen en te begeleiden bij hun Agile Journey. Je wordt alom gezien en erkend als een Agile expert op jouw eigen wijze en specialisatie.

7 redenen

Wat maakt tap uniek?

Terug naar de ware essentie en stabiele basis

Deelnemers onderzoeken en bestuderen de filosofie achter Agile. Doel is het ontwikkelen van zichtbare, zelfbewuste en geloofwaardige Agile professionals.

Instant value: Klantcases

Klanten brengen direct hun cases in. TAP-trainees pakken deze cases voor de klanten op. Ze worden hierdoor zichtbaar en meer “credible” voor klanten.

Continuous exposure: Showcases

Resultaten van het True Agility Programma worden door deelnemers na elke module gepubliceerd, zowel online als in vaktijdschriften.

Co-creatie

Gerenommeerde Agile Experts zorgen voor de basis en het framework. Deelnemers, partners en klanten verrijken samen het programma.

Niet lineair maar evolutionair (conform Agile)

Het programma ontwikkelt zich continu naar inzichten van de trainees, experts en klantinzichten.

Open source & programma

Programma en kennis is grotendeels open voor alle (geschikte) WINners, partners, klanten en potentiële talenten.

Applied agility

Het toepassen en ontwikkelen van Agile methoden en technieken staat centraal, niet primair het aanleren van bestaande methoden.

Reviews

Wat klanten zeggen over WIN

{

“WIN heeft EDSN geholpen met het implementeren van de SAFe portfolio en aanraking met de programma laag. Daarin met meer dan 40 stakeholders in de keten van netbeheerders en EDSN organisaties dezelfde Way of Working afgestemd met actuele initiatieven van strategie tot geprioriteerd werk bij de teams. De transitie bij deze referentie richt zich op de rollen als Lean Portfolio Manager, CTO, Enterprise Architect, Epic Owner, Business Consultant, Business Owner, Release Train Engineer, Product Manager en System Architect.”

Arwin Scholten
CIO
EDSN
{

“WIN heeft ons geholpen onze ervaring met Agile werken binnen een groot IT-programma te vertalen naar een Agile aanpak organisatiebreed. Daarmee hebben we Agile Portfoliomanagement in kunnen richten en de organisatie succesvol naar een eerste geslaagde PI Planning gebracht. WIN heeft deze PI Planning gefaciliteerd middels een daghost en de inzet van Agile coaches. Ymere gaat door op deze ingeslagen weg en zal in februari de tweede PI Planning ingaan.”

 

Werner Wesenhagen
IT Transitiemanager
Ymere
{

Waarom ben je bij WIN komen werken?
De reden dat ik bij WIN in dienst ben gekomen is dat het een relatief kleine club is (in vergelijking met andere consultancy / detacheringsbedrijven). De sfeer is persoonlijk en informeel.

Wat was je vorige baan?
Voordat ik bij WIN in dienst trad was ik 12 ½ jaar project en portfolio manager bij International Card Services (ICS).

Wat doe je nog meer?
In mijn vrije tijd ben ik als bestuurslid actief bij tennis en padelvereniging In den Boogaerd in Hoofddorp. Je vind mij tegenwoordig veel op de padelbaan.

Daarnaast hou ik van cabaret en sport.

Ramko Maier
Sr. Consultant
{

Waarom ben je bij WIN komen werken?
Tijdens mijn traineeship bij Skyscrapers werkte ik samen met een aantal WINners in het organiseren van de eerste PI-planning bij een woningcorporatie in Amsterdam. Dat was een gave opdracht, dus toen Henry mij vroeg of ik hier meer van wilde doen bij WIN was de keuze snel gemaakt!

Wat was je vorige baan?
Hiervoor zat ik als Agile Programma management officer (APMO) bij en grote woningcorporatie in Amsterdam via het traineeship van Skyscrapers dat ik toen volgde.

Wat doe je nog meer?
Op dit moment werk ik als projectleider bij de LCCB (Landelijke Coördinatie Covid-19 Bestrijding). Daarnaast werk ik als Agile consultant bij Hitachi. Hiervoor heb ik als scrummaster en agile consultant bij Cito gezeten. Verder kun je mij altijd wakker maken om te gaan snowboarden en ben ik sowieso dol op alle soorten sporten met een plank onder je voeten 😉.

Noah Ferron
Consultant

Team

Maak kennis met onze Agile specilisten

WIN Project Change vacature pmo projectbeheersing agile

Nick Nijenhuis

Lead Product Manager

Ik ben WINner in het verbinden van strategie met executie Vanuit mijn rol als product manager AgileWalls help ik organisaties om de strategie en executie te visualiseren en continue te verbeteren. Dat doe ik door fysieke en digitale Obeya Walls te ontwikkelen en te ondersteunen bij de implementatie hiervan.

Paul Takken

Agile associate partner, transformatie en leiderschap coach

WIN Project Change vacature pmo projectbeheersing agile

Erik Verreijt

Practice Lead, Agile Consultant

Stephan Swinkels

Associate Partner, Agile Portfolio Consultant

whitepaper online pi planning

Download whitepaper

WETEN WAAR JOUW ORGANISATIE NU STAAT?

Maak dan gebruik van onze Agile Wegwijzer. Vul je gegevens hieronder om de wegwijzer aan te vragen.

1 Step 1

Uiteraard worden uw gegevens veilig en uiterst zorgvuldig verwerkt. Meer daarover leest u in onze Privacyverklaring.

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Meer informatie?

Wil jij weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op voor meer informatie.