AGILE PMO CONSULTANT

Let's talk!

AGILE PMO CONSULTANT

TRANSITIE NAAR AGILE
De snel veranderende markt zorgt voor de wens bij bedrijven om kort-cyclisch en adaptief te veranderen. Onze consultants ondersteunen de transitie door het inrichten van Agile portfoliomanagement, tooling, reporting, PI / big room planning events, roadmaps en backlogs. Onze consultants zijn onder andere Leading SAFe 4 gecertificeerd en traditioneel projectmanagement getraind waaronder MoP , MSP, P3O, PRINCE2 practitioner, IMPA PMO. Zij zorgen voor alle handvatten die nodig zijn om de organisatie op koers te houden en de transitie naar wendbaar werken tot een succes te maken.

TRANSITIE VANUIT PMO en PORTFOLIOMANAGEMENT
Vanuit value-streams (organisatie waardeketen) kan Agile PMO Portfoliomanagement epics, roadmaps en werkvoorraden samenstellen. Ook faciliteren zij middels Program Increment planningen waarin het werk door de teams zelf gepland wordt.
Neem kennis van een recent voorbeeld uit de praktijkervaring van WIN; lees dit artikel.

Naast de gecertificeerde SAFe/Scrum WIN consultants met ervaring in de praktijk heeft WIN samenwerkingsverbanden met de beste Agile Coaches die gedrag en vaardigheden kunnen begeleiden in hun transitie.

AGILE Officer training
Wij trainen projectprofessionals in hun nieuwe rol. Wat verandert er voor PMO en projectleiders? Welke nieuwe werkzaamheden, verantwoordelijkheden, en mogelijkheden biedt een Agile omgeving? Welke waarde kunnen zij toevoegen om het agile werken over de teams heen beheersbaar te houden. Lees meer over onze training.

WERKEN BIJ WIN
Werken bij WIN betekent kiezen voor een team van vakkundige en gedreven PMO professionals en consultants. Je wordt ingezet bij een van onze 400+ opdrachtgevers. De opdrachten hebben uiteenlopende thema’s, maar jouw doel is altijd gelijk: het professionaliseren en uniformeren van de project of Agile processen binnen een transitie of portfolio omgeving.
WIN heeft persoonlijke begeleiding bij de opdrachtgever en het delen van kennis en ervaring hoog in het vaandel staan. Dit maakt dat je je in een razendsnel tempo kunt ontwikkelen binnen het vakgebied. WIN is aan het vernieuwen met een nieuwe team structuur. Je neemt deel aan een team en deelt kennis van je opdracht zodat jij en je teamleden elkaar sterker maken. WIN onderscheidt zich als een organisatie waarin iedereen elkaar kent en leuk is om te werken. Zo zijn er veel intervisie sessies, evenementen en organiseert WIN een druk bezocht jaarlijks congres voor vakgenoten.

JE WERKZAAMHEDEN
Bij de verschillende opdrachtgevers kunnen de taakaccenten behoorlijk verschillen.
Daarbij kun je denken aan opdrachten als:
– In kaart brengen van de projectorganisatie behoefte en adviseren en ondersteunen/begeleiden bij het inrichten van een AGILE/wendbare verandering organisatie;
– Advies geven m.b.t. de governance, processen en rollen waarbij je de klant adviseert over huidige werking en het verbeterpotentieel binnen het SAFe model;
– Het inrichten van het portfolio proces dat leidt tot vertaling van strategie naar epics in plaats van projecten;
– Houden/faciliteren van workshops;
Ook kan de AGILE PMO consultant het advies implementeren, eventueel gecombineerd met operationele portfolio PMO / Agile officer activiteiten of in een transitie team, bijvoorbeeld als Scrummaster of portfolio proces expert. Voordoen, meedoen, zelf doen.

Opdrachten kunnen desgewenst uitgevoerd worden samen met een collega Agile Officer van WIN. In dit geval heb je een coachende rol om je collega goed in zijn/haar kracht te zetten.

Naast de werkzaamheden bij de klant draag je actief bij aan het verder ontwikkelen van de best practices op het gebied van consultancy en bij het verbreden van de kennis van projectprocessen binnen WIN.

Jouw eigen ontwikkeling staat net zo centraal als die van de organisatie. Zo krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontplooien door middel van diverse trainings- en doorgroeimogelijkheden zodat we samen op tijd zijn in de Agile journey!

FUNCTIE-EISEN EN KWALIFICATIES
We zoeken naar de beste mensen met specialisatie in ons vak en met een toekomstgerichte blik en innovatieve inslag. Onze ideale kandidaat kan zich op verschillende niveaus binnen de klantorganisatie bewegen en is continu op zoek naar het leveren van de beste kwaliteit. Daarnaast ben je sterk in het voeren van adviesgesprekken en weet je de klant te overtuigen.

Om in aanmerking te kunnen komen voor deze functie heb je het volgende in huis:
• Een afgeronde HBO of WO opleiding;
• Ervaring met het inrichten en/ of professionaliseren van PMO’s, programma’s, portfolio’s en governance structuren;
• Kennis en ervaring van verschillende projectmethodieken en tooling;
• Kennis en ervaring in agile omgevingen met Scrum teams;
– Kennis en ervaring met het inrichten van Agile portfoliomanagement, tooling b.v. JIRA, rapportages, PI / big room planning events, roadmaps en backlogs is een pré;
• Herkent en past verschillende beïnvloedingsstijlen toe;
• Sensitief naar de (politieke en culturele) omgeving en weet hierbinnen een verandering te realiseren;
• Adviesvaardigheden, waar nodig directheid, zonder confronterend op te treden;
• Commerciële vaardigheden (onderhoud eigen klantenportefeuille & genereren van opdrachten voor zichzelf en collega’s);
• Ervaring in het sturen en/of begeleiden van een project team is een pré;
• Ervaring met transitie naar Agile werken is een pré;
• In bezit van de volgende certificaten SAFe en MoP;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse & Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
• Bereidheid om op meerdere opdrachten in diverse regio’s inzetbaar te zijn.

BEN JE GEÏNTERESSEERD?
Let’s talk! Zin om deze uitdaging met ons aan te gaan? Solliciteer dan via info@wijzijnwin.nl. Zorg voor een duidelijke motivatie vergezeld van een uitgebreid cv. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie op je sollicitatie.

Referenties

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...

Schiphol

Actuele en beschikbare projectdossiers zijn door WIN ontwikkeld, overzicht en heldere scope.