Consultant

Werken bij WIN betekent kiezen voor een team van vakkundige en gedreven PMO Professionals. Je wordt gedurende de looptijd van een project ingezet bij onze opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Ook de projecten hebben uiteenlopende thema’s, maar jouw doel is altijd gelijk: het professionaliseren en uniformeren van de project processen binnen een project, programma en/of portfolio. Met als doel het effectief en efficiënt verlopen ervan.
WIN heeft persoonlijke begeleiding bij de opdrachtgever en het delen van kennis en ervaring hoog in het vaandel staan. Dit maakt dat je je in een razendsnel tempo kunt ontwikkelen binnen het vakgebied. WIN biedt je diverse doorgroeimogelijkheden, die we graag nader toelichten aan de hand van de WIN Career Map.

Rol
Als ervaren professional weet jij projectorganisaties te verbeteren in de breedte. Je vertaalt de klantvraag naar efficiënte en effectieve oplossingen. Je werkt integraal aan meerdere uitdagingen van de projectorganisatie, die zich mogelijk op verschillende niveaus afspelen. Bij uitstek haal je de samenhang uit alle informatiebronnen en weet dit te vertalen naar concrete verbetervoorstellen en implementatietrajecten. De aandachtsgebieden zijn PMO’s, projectorganisaties, programmaorganisaties en portfolio’s.
Je focus ligt op het naar boven halen van de oorzaak en het adresseren van de uitdagingen die de klant herhaaldelijk tegenkomt. Je maakt de organisatie bewust van de uitdagingen, krachten en kansen.

Als Project organisatie consultant geef je advies met name op tactisch en strategisch niveau in samenwerking met het senior management, bijv. PMO manager, IT directeur, CEO, of Portfolio / Programma Manager. Als consultant weet je wie jouw (belangrijkste) stakeholders zijn en hoe je hen optimaal kunt betrekken en begeleiden bij de transitie.
In je werk staat het samenwerken aan een oplossing waarbij de gebruiker betrokken is centraal. Je begeleidt de projectorganisatie in de implementatie van de gewenste verandering en bent verantwoordelijk voor de borging van het geheel door een goede transitie. Je adviseert je collega’s hoe te werken met de gekozen projectstandaarden, methodieken en tools en je geeft gevraagd en ongevraagd advies over het verder professionaliseren van de projectorganisatie.

Je werkzaamheden

Bij de verschillende opdrachtgevers kunnen de taakaccenten behoorlijk verschillen.
Daarbij kun je denken aan opdrachten als:
– In kaart brengen van de projectorganisatie behoefte en adviseren en ondersteunen/begeleiden bij het komen tot het passende P3O model en dienstverlening;
– Advies geven m.b.t. de governance, waarbij je de klantorganisatie adviseert over huidige werking en het verbeterpotentieel van het P3O model;
– Het inrichten van een proces dat leidt tot vertaling van strategie naar projecten en lijnactiviteiten, rekening houdende met informatie beleid en bedrijfskundige, economische, en maatschappelijke invloeden;
– Houden/faciliteren van (risico)workshops.
Optioneel kan de Project organisatie consultant ook het advies implementeren, eventueel gecombineerd met operationele activiteiten. Voordoen, meedoen, zelf doen.

Opdrachten kunnen desgewenst uitgevoerd worden samen met een collega Winner. In dit geval heb je een coachende rol om je collega goed in zijn/haar kracht te zetten.
Naast de werkzaamheden bij de klant draag je actief bij aan het verder ontwikkelen van de best practices op het gebied van consultancy en bij het verbreden van de kennis van projectprocessen binnen WIN. Waarbij jouw eigen ontwikkeling net zo centraal staat als die van de organisatie. Zo krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontplooien door middel van diverse trainings- en doorgroeimogelijkheden.

Functie-eisen en kwalificaties

We zoeken naar de beste mensen met specialisatie in ons vak en met een toekomstgerichte blik en innovatieve inslag. Onze ideale kandidaat kan zich op verschillende niveaus binnen de klantorganisatie bewegen en is continu op zoek naar het leveren van de beste kwaliteit. Daarnaast ben je sterk in het voeren van adviesgesprekken en weet je de klant te overtuigen.
Om in aanmerking te kunnen komen voor deze functie heb je het volgende in huis:
• Een afgeronde HBO of WO opleiding;
• Ruime ervaring met het inrichten en/ of professionaliseren van PMO’s, programma’s, portfolio’s en governance structuren;
• Kennis en ervaring van verschillende projectmethodieken en tooling;
• Kennis en ervaring in agile omgevingen;
• Een professional met hart voor PMO: vakbekwaam, autonoom en met frisse blik;
• Herkent en past verschillende beïnvloedingsstijlen toe;
• Sensitief naar de (politieke) omgeving en weet hierbinnen een verandering te realiseren;
• Adviesvaardigheden, waar nodig directheid, zonder confronterend op te treden;
• Commerciële vaardigheden (onderhoud eigen klantenportefeuille & genereren van opdrachten voor zichzelf en collega’s);
• Ervaring in het sturen en/of begeleiden van een PMO team is een pré;
• Ervaring met transitie naar Agile werken is een pré;
• Ervaring met IPM methodiek is een pré;
• In bezit van de volgende certificaten: Prince2, IPMA PMO óf PMBok en P3O;
• Bij voorkeur in het bezit van de certificaten: SAFE, MSP en MoP;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse & Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk;
• Bereidheid om op meerdere opdrachten in diverse regio’s inzetbaar te zijn.

Wat bieden wij?

We streven ernaar om succesfactor te zijn in de carrière van de beste Project organisatie experts. Dit doen we door een persoonlijke thuisbasis te zijn, gericht op groei en ontwikkeling en door het betrekken van iedere professional bij de strategie en bedrijfsvoering van WIN.
Binnen WIN bieden wij bijzonder veel ruimte voor opleidingen, zowel vakinhoudelijk als gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Tevens krijg je de kans om vanuit je expertise bij te dragen aan de ontwikkeling van WIN als organisatie.

In het kort kun je rekenen op:
• Het werken in een hecht team van collega’s waarop jij kunt bouwen en die op jou bouwen;
• Toegang tot veel kennis en ervaring op project- programma en portfolioniveau;
• Een uitgebreid klantenportfolio met uitdagende opdrachten;
• Een professionele en dynamische werkomgeving waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Bovendien bieden wij je uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je geïnteresseerd?
Let’s talk! Zin om deze uitdaging met ons aan te gaan? Solliciteer dan via info@wijzijnwin.nl. Zorg voor een duidelijke motivatie vergezeld van een uitgebreid CV. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie op je sollicitatie.

Referenties

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...

Schiphol

Actuele en beschikbare projectdossiers zijn door WIN ontwikkeld, overzicht en heldere scope.