Werken en vakantie tegelijkertijd, is dat ok? #multitasking

Momenteel werk ik vanuit Portugal. Ik begon mijn reis in Porto en ik had een simpele studio geboekt met een mooi uitzicht. De dag begon met een wandeling langs de Douro rivier en onderweg kocht ik bij de bakker een vers belegd broodje en een kopje koffie. In de middag flanste ik zelf een lunch in elkaar en genoot ik van mijn uitzicht: prachtige scheepvaart, de heerlijke zon die naar binnen scheen en wat live muziek van de straatmuzikanten. Momenteel werk ik vanuit Madeira en heb ik iets luxes geboekt: een all inclusive hotel. Ik heb geen omkijk meer naar eten en drinken, er zijn genoeg wellness faciliteiten, ik heb een strand op loopafstand en ook hier geniet ik weer van een prachtig uitzicht, maar dan deze keer over de boulevard. Ik plan mijn dagen zo handig mogelijk in: ik begin op tijd, zodat ik in de middag vrij heb. Het voordeel van Portugal als bestemming is het tijdverschil. Ik begin soms dus al om 08:00u en ben dan rond 16:00u klaar. Ook heb ik wat verlofdagen opgenomen, waardoor ik in de ochtend werk en in de middag alle tijd voor mezelf heb en de toerist kan uithangen. Kun je werk en vakantie dus combineren? Why not?! Er zijn wel een aantal aandachtspunten:

  1. Wifi: niet elke wifi is even sterk. Controleer altijd tijdens het boeken van een appartement en/of hotel hoe sterk de wifi is en of die beveiligd is. Als je je telefoon als hotspot wil gebruiken, is het handig dat de ruimte ramen heeft, zodat er een sterke connectie is, want anders ben je alsnog de Sjaak (believe me, been there done that).
  2. Tijdsverschil: niet elke bestemming is even handig voor een werk/vakantie trip. Het is minder fijn om rond 06:00u al voor je laptop te zitten, omdat het in Nederland dan 09:00u is, tenzij je een vroege vogel bent en de dag ervoor niet bent gaan stappen 😊.
  3. Stopcontacten: neem altijd een stekkerdoos mee. Niet alle stopcontacten zijn even handig geplaatst. Soms is je tafel net iets te ver ervan vandaan of wil je liever op je balkon werken, maar is je batterij net leeg. Hoe happy ben je dan dat je een stekkerdoos bij je hebt!
  4. Zon: hoe heerlijk de zon ook mag wezen, ga niet teveel in de zon zitten en ook zeker niet met je laptop. Wanneer je in meetings zit, heb je geen tijd om snel je zonnebrandcrème te pakken en jezelf in te smeren, omdat je je huid voelt branden. Ook kan je laptop gloeiend heet worden, vooral tijdens videogesprekken.
  5. Kleding: blijf altijd professioneel. Het is niet zo fijn voor je collega’s om jou in je zwemkleding te zien, terwijl het aan de andere kant keihard aan het regenen is. Zorg er dus voor dat je er netjes uitziet. Je kunt best een nette overhemd aandoen met een veel te foute vakantie short, want dat zien zij toch niet, hihi.

Ik raad iedereen aan om een werk/vakantietrip te doen, mits je werk dit toestaat. Ondanks dat je aan het werk bent, is het fijn om je in een andere omgeving te begeven en kun je na werktijd je mind and body even opladen. Na werktijd sightseeing doen, shoppen, hier en daar wat lekkers kopen, dineren met een view en vervolgens weer terugwandelen. Lekker toch?!

Wil je net als Any voor super leuke projecten werken met vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden? Bekijk hier onze vacatures; https://wijzijnwin.nl/vacatures/

Any de Veth

Recente berichten

De waarde van balans

Echte waarde creëren, hoe doe je dat eigenlijk? Dat is de vraag waar we ons tijdens de afgelopen sessie van het True Agility Programma (TAP) over bogen. Om de vrijdag komen we samen en gaan we op zoek naar de verdieping in ons werkveld. Het TAP gaat terug naar de...

Lees meer

Meer informatie?

Wil jij meer weten over dit onderwerp of heb je nog vragen? Neem contact op voor meer informatie.