Leer met succes projectbeheersing inrichten

Integrale Projectbeheersing

Integrale projectbeheersing is één van de kritische succesfactoren bij ruimtelijke en infrastructurele projecten. Ook buiten deze projecten wordt projectbeheersing steeds meer toegepast. Projectbeheersing zorgt voor een gestructureerde en gecontroleerde uitvoering van het project. Integraal houdt in dat alle projectkaders in samenhang worden beheerst (zoals Tijd, Geld, Kwaliteit en Risico’s).

Maar integraal betekent ook dat er oog is voor de specifiek benodigde inpassing van projectbeheersing binnen het project en de projectorganisatie. Vervul je een rol binnen het vakgebied projectbeheersing en zoek je verbreding en verdieping? Of ben je net gestart als Manager Projectbeheersing en wil je graag groeien in jouw IPM-rol? Geef je dan op voor onze training ‘Integrale Projectbeheersing’!

In het kort

Doelgroep

Startende Managers Projectbeheersing of Adviseurs Projectbeheersing/ Risicomanagers / Planners en de PMO Professional

Voorkennis

Je haalt het meeste uit deze opleiding als je al ervaring met projectbeheersing hebt. Projectmatig werken is je niet vreemd. Daarnaast heb je kennis van en/of certificering van bijvoorbeeld Projectmatig werken of PRINCE2® Foundation.

Data

  • Do 12 september 2024
  • Do 26 september 2024
  • Do 10 oktober 2024

Heb je interesse in de incompany variant van deze training, afgestemd op jullie situatie en behoeften? Neem dan contact op.

Locatie

Hoofdkantoor WIN, Houten 

Kosten

€1.695,00 per persoon excl. 21% btw. Inclusief benodigd opleidingsmateriaal, catering en certificaat van deelname.

Vraag voor de incompany variant hier een offerte aan.

Groei in je rol van projectbeheerser

Het doel

Tijdens deze training leer je projectbeheersing echt integraal toe te passen. Je maakt kennis met het IPM-model waaruit Integrale projectbeheersing is ontstaan en leert hoe projectbeheersing binnen dit model is gepositioneerd. Je wordt uitgedaagd om met de juiste vragen op pad te gaan, zowel bij het inrichten van projectbeheersing als bij de uitvoering hiervan. Je maakt kennis met het projectbeheersingskader welke wordt gekoppeld aan de processen. Deze processen leer je doelgericht in te zetten met oog voor de projectfase en de projectcontext.

Tijdens de opleiding dagen we jou uit, om in je rol van projectbeheerser continu over de grenzen heen te kijken van:

9

Jezelf;

9

De onderlinge beheersprocessen;

9

Projectbeheersing naar de andere projectdisciplines;

9

Van het projectteam (bijvoorbeeld een IPM-team) naar de projectomgeving.

Na afloop van de training heb je dan ook écht een integrale blik op projectbeheersing en weet je dit doelgericht toe te passen!

Resultaat

Na deze training kun jij dit

Aan het einde van de opleiding heb je jouw kennis en vaardigheden binnen het vakgebied projectbeheersing verbreed én verdiept. Je bent in staat om de projectbeheersing met succes in te richten en doelgericht uit te voeren.

Je weet precies wat er van jou wordt verwacht, welke vragen je moet stellen en wat je nodig hebt van je omgeving om grip op projecten te houden. Je bent je bewust geworden van de impact van jouw rol en competenties en de perceptie hiervan vanuit andere disciplines. En je weet hoe je met de projectomgeving rekening kunt houden en erop kunt inspelen. Zó draag je structureel en integraal bij aan het succes van elk project!

 win academy integrale projectbeheersing training

Programma

Zo ziet de training eruit

Dag 1: DE CONTEXT

Tijdens deze dag krijg je inzicht in de oorsprong en de scope van projectbeheersing. Daarnaast leer je wat er nodig is om projectbeheersing integraal in te richten en uit te voeren. Hierbij is het onderzoeken van de context essentieel. Dit doen we door over grenzen heen te kijken. Er wordt ook stil gestaan bij hoe jouw competenties bijdragen aan een goede projectbeheersing.

Projectbeheersing is ontstaan als discipline binnen het IPM-model. Vanuit het IPM- gedachtegoed, het IPM-model en de IPM-rollen wordt de scope van Projectbeheersing neergezet. Vervolgens gaan we aan de slag met een casus om een project te beheersen. Tijdens het uitvoeren van de casus doorlopen we de projectfasering en wordt de theorie vertaald naar de praktijk. We verkennen de projectomgeving en bepalen de benodigde projectinrichting. Daarnaast besteden we aandacht aan samenwerking binnen de projectomgeving.

Dag 2 en 3: (SAMEN)WERKEN ALS PROJECTBEHEERSER

Tijdens dag 2 en 3 worden de verschillende werkgebieden, die relevant zijn voor de Projectbeheerser aan de hand van het theoretisch kader en de praktische toepassing binnen de casus behandeld. Daarbij kijken we vooral naar het ‘waarom’ en ‘wat’, en minder naar het ‘hoe’. De doelgerichtheid staat centraal. Ook krijgen we een Manager Projectbeheersing en een Projectmanager of Opdrachtgever op bezoek. Deze professionals mag je het hemd van het lijf vragen.

We zoomen in op de werkgebieden Planning, Financiën, Risicomanagement en Rapporteren. De aandacht voor Kwaliteit is geïntegreerd in alle oefeningen. Kwaliteitsmanagement wordt daarnaast ook als werkgebied behandeld. Tijdens de oefeningen per werkgebied besteden we aandacht aan de volgende vragen:

9

Wat moet ik paraat hebben in mijn rol als projectbeheerser?

9

Met welke vragen ga ik op pad en wat kom ik brengen?

9

Welke producten lever ik op, met welke volwassenheid?

9

Welke methoden zijn er en wanneer pas ik deze toe?

9

Hoe is het beheersingsproces gepositioneerd in de context?

9

Het inrichten van het besluitvormingsproces, het werken met scenario’s en het ophalen en leveren van de juiste input.

9

Omgaan met verschillende verwachtingen en verschillende belangen door over grenzen heen te kijken.

Onze trainers

Richard Wezelenburg

Manager Projectbeheersing, Consultant, Practice Lead, Trainer

Marc van der Krogt

Adviseur, Trainer, Coach, IPM

Meld je aan 

Ben jij er klaar voor?

Vul hiernaast het formulier in en meld je aan!

Heb je nog een vraag? Of heb je interesse in deze training in incompany vorm voor je medewerkers op locatie? Neem dan contact op met ons. Dan bespreken we jullie wensen om deze training op maat vorm te geven.

1 Step 1
Inschrijven

Door te klikken op "Inschrijven" ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden.

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right