We delen graag onze kennis en ervaring

Hieronder vind je onze blogs, handig in één overzicht. Veel leesplezier en mocht je vragen hebben; stel ze gerust!

Blog

BLOG

Agile werken
Paul Takken

Psychologische veiligheid en Agile: voorwaarde en enabler

Download de bijbehorende Tutorial door deze blog te openen. In deze tutorial krijg je inzicht en handvatten hoe je door Agile veiligheid kunt creëren en hoe je aan de andere kant veiligheid nodig hebt om Agile goed te implementeren. Dit gekoppeld aan het Modern Agile Framework van Joshua Kerienski

PMO
David Kooiman

De toegevoegde waarde van een WIN PMO professional

Wat is de meerwaarde van een WIN PMO professional? Om hier antwoord op te kunnen geven moest ik inzicht krijgen in het soort opdrachten waar WIN PMO professionals worden ingezet, wat hun ervaring is en wat de professional heeft kunnen bijdragen.

PMO
Irene van den Beukel

10 MS Project tips en tricks die het leven gemakkelijker maken

Na meer dan 20 jaar met verschillende planningstools gewerkt te hebben, merk ik dat veel mensen met dezelfde dingen worstelen. Neem bijvoorbeeld Microsoft Project: mensen houden ervan of haten het. Persoonlijk denk ik dat het een geweldig hulpmiddel is, maar zeker eentje die een paar do’s en don’ts heeft.

PMO
Wouter Senden

Wat PMO ook kan zijn

Frank Oeben spreekt Wouter Senden over zijn recent afgeronde opdracht, over de verschillende vormen die PMO kan aannemen en welke rol je daar zelf in speelt.

PMO
Alexander Hagens

PMO als Mission Control

Lees hier het verhaal van Alexander als PMO voor een digitaliseringsproject bij een zorginstelling. Als één van de laatste taken was hij “Mission Control” voor het geplande implementatieweekend.

Agile werken
Bente Schijff

Effectief vergaderen deel 3: Actielijst

Met het aantal vergaderuren dat we in een week hebben is on-effectief vergaderen niet enkel een Waste van je uren, maar ook een Waste van geld. Want in dit geval “time is money!”

Een goede actielijst is niet enkel een lijstje met wat taken maar kan, wanneer juist toegepast, zelfs een vervanging zijn van de notulen.

Agile werken
Bente Schijff

Effectief vergaderen deel 2: Notuleren

Hoe veel tijd zit er in het juist uitwerken van notulen en hoe vaak worden deze gelezen?
Binnen LEAN is het reduceren van Waste één van de punten. Hoe LEAN zijn jouw werkzaamheden?

Agile werken
Bente Schijff

Effectief vergaderen deel 1: Voorbereiding.

Eén van de punten binnen LEAN is het reduceren van Waste (verspilling). Toch wordt een groot deel van de tijd niet effectief doorgebracht, wat een bedrijf al snel veel geld kan kosten.
Hoe LEAN ben jij?

Werken bij WIN
Jessica Lindeman

Is detachering iets voor jou?

Lees meer over hoe onze WINners de detachering ervaren. Waarom hebben zij ervoor gekozen en is dit ook iets voor jou?

Agile werken
Frank Oeben

Leiderschap in Agile transformaties

Over de rol van SAFe als framework en Agile als mindset publiceerden wij al een blog. Voor HR-bemiddelaar P&O Partner schreven we over de rol van HR in Agile transformaties. In dit slot van de trilogie hebben we het over leiderschap in Agile transformaties. Want hoe bestuur je een Agile verandering en welke rol heb je als leider?

Agile werken
Frank Oeben

De rol van HR in Agile transformaties

Onlangs interviewde ik Mischa Muntinga van Aegon Asset Management over de Agile transformatie bij zijn organisatie. Over de rol van SAFe als framework en Agile als mindset publiceerden wij al een blog. In dit vervolg zoomen we in op de invulling en de rol van HR in de nieuwe organisatie.

Werken bij WIN
Jessica Lindeman

Talent Program binnen WIN, hoe is dat?

Regelmatig starten er bij WIN nieuwe talenten. Leuke jonge en ambitieuze mensen die aan het begin van hun carrière staan. In september 2019 startte er ook weer een leuke groep, ik had een leuk gesprek met 2 van hen Marloes Kool & Puck Otten.

Agile werken
Frank Oeben

De Agile transformatie bij Aegon Asset Management die nooit af is

Wij interviewden Mischa Muntinga, die bij Aegon Asset Management als European Head of Change werkt aan de agile transformatie om de organisatie meer wendbaar, toekomstvast en eenvoudiger te maken. Hij geeft een mooie en persoonlijke inkijk in zijn werk en zijn ervaring.

Agile werken
Frank Oeben

De rol van motivatie in Agile transformaties

Een Agile transformatie is het samenspel van harde en zachte veranderingen. Beide kanten hebben aandacht nodig en grijpen op elkaar in. Wat is de rol van motivatie hierin?

Werken bij WIN
Jessica Lindeman

Wat doen wij om onze WINners te binden?

Een thema wat hot is binnen veel organisaties, verloop. Hoe behoud ik mijn werknemers? Ik vertel je graag wat ik denk dat belangrijk is en hoe wij dat binnen WIN doen.

Agile werken
Bente Schijff

Kanban of Scrum: wat is het verschil?

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een Kanban en Scrum bord? En op welke manier kan dit effectief worden ingezet in jouw organisatie? Dat leg ik uit in dit artikel.

Projectbeheersing
Steve Schouten

Het project “Ontwikkeling Lelystad Airport”

In 2020 wordt in Lelystad het nieuwe vakantievliegveld van Nederland geopend. WIN is hier als trotse partner bij betrokken. Benieuwd wat onze rol precies is? Dat lees je hier.

Agile werken
Frank Oeben

Over het belang van creativiteit in organisaties

Alle kennis over geluk, succes en gezondheid ligt op straat. Of is tenminste bereikbaar via dat ding in je hand. Waren wij geen rare dieren, zouden we dus gelukkig, succesvol en gezond zijn. Maar dat is niet zo.

Organisatieverandering
Puck Otten

Hoe kan je gericht investeren in betekenis en zingeving?

We weten al langer dat betekenis of zingeving belangrijk is voor productiviteit, motivatie, lager verzuim, lager verloop en betere performance in zijn geheel. Hoe kun je gericht investeren in betekenis en zingeving?

Agile werken
Frank Oeben

Mooie inzichten van onze Agile Ronde Tafel bij PostNL

Op 5 juli was de Agile Floor op het hoofdkantoor van PostNL het toneel van onze Agile Ronde tafel. Ik schoof aan bij tafel 2 waar de centrale vraag was: “Hoe ga je als Agile leider om met cultuur?”.

Projectbeheersing
Marloes Kool

Hoe maak je een project beheersbaar?

Hoe zorg je ervoor dat projecten ook succesvol zijn? Door verschillende aspecten van een project beheersbaar te maken en te houden. Wij spraken twee professionals in het vak: Richard Wezelenburg en Tim Schaap.

Projectbeheersing
Frank Oeben

Wie zorgt er voor grip op verandering?

Organisatieverandering is moeilijk. Alles verandert, zelfs de verandering zelf. En in een steeds hoger tempo. Wie zorgt er voor grip? In dit blog geef ik mijn visie hierop.

Agile werken
Frank Oeben

Hoe krijg je ze mee in een verandering?

“Verandering is de nieuwe constante.” Ja, dat weten we nou wel. En we moeten wendbaar zijn, dienstbaar en een ‘echte bijdrage’ leveren. Waarde. Een ‘experience’ zelfs! Zeker. Wat is de sleutel om mensen in beweging te krijgen?

Projectbeheersing
Frank Oeben

Over beheerste besturing aan een ronde tafel

In de besturing van verandering zijn verschillende modellen te hanteren. Ik kende er drie: projectmatig, Agile en vanuit de lijn. In de praktijk vind je meestal een mengvorm hiervan: de hybride vorm.

Agile werken
Henry Suiker

Hoe bevorder je de samenwerking over Agile teams heen?

Een PI Planning is een uitstekende manier, om de samenwerking tussen meerdere Agile teams en stakeholders te versterken. Hoe gaat zo’n planning in zijn werk? Dat – en meer – leg ik uit in dit blog.

PMO
Sharona Asghari

De rol van PMO bij Europees aanbesteden

Er komt veel kijken bij het werken in projecten met Europese Aanbestedingen. Dat geldt ook voor de uitvoering van de rol van PMO’er. Daarom deel ik graag een aantal voorbeelden uit mijn eigen praktijk, die je helpen bij het invullen van jouw PMO-rol.

Heb je vragen? Stel ze gerust!


Referenties

Ymere

WIN heeft Ymere geholpen met het vormgeven van Agile Portfoliomanagement.

Urenco

WIN helpt ons de PMO dienstverlening naar een hoger volwassenheidsniveau te brengen.

AEGON

WIN heeft geholpen deze transitie vorm te geven...

Vacatures

Scrum Master

Lees meer...

Adviseur/ manager projectbeheersing

Uitdagende opdrachten binnen infrastructurele of ruimtelijke omgeving!

Vacature WIN Talent Program

Meld je aan voor het WIN Talent Program!

PMO Professional

Ben jij een ervaren PMO Professional?