Vacature

Consultant Projectbeheersing

Onze visies op Projectbeheersing, IPM en ontwikkeling zijn leidend in ons werk.  

We werken samen met opdrachtgevers, zoals Rijkswaterstaat, Provincies, Gemeenten, Waterschappen, Netbeheerders, Vervoersbedrijven, Luchthavens en Aannemers. 

Heb jij een brede blik op Integrale Projectbeheersing en werk je graag samen met anderen aan ontwikkeling? 

Wij zijn benieuwd naar jouw visie in deze functie! 

Wij bieden

Ontwikkeling

Ontwikkelprogramma gericht op vakinhoudelijke en persoonlijke groei en verdieping.

Mobiliteit

Mobiliteitsbudget of leaseauto.

Salaris

Salarisschaal € 3.200 – € 6.100. Afhankelijk van jouw ervaring, kennis en ontwikkelpotentieel werken we samen naar een meest passende waardering voor jouw inzet.

Opleidingsbudget

Ruim opleidingsbudget zonder terugbetalingsverplichtingen.

Diverse bonusregelingen

Wat ga je doen?

Je ervaring en ambitie zijn leidend in de opdrachten die je doet. In ruimtelijke en infrastructurele projecten zorg je voor grip. Hier beheers je projectelementen als: Scope, Planning, Financiën, Risico en Kwaliteit. Projectorganisaties breng je verder met advies, begeleiding en ondersteuning. Je bouwt mee aan onze dienstverlening vanuit visies op Projectbeheersing, IPM en ontwikkeling. Daarbij laten we ons inspireren door ervaringen en best practices van onze collega’s en ons netwerk. 

Werkomgeving

Jouw opdracht

OVER WERKEN IN PROJECTBEHEERSING VANUIT WIN

Ruimtelijke opgaven vragen steeds meer om een écht integraal perspectief en een bredere samenwerking. Dit maakt projecten in de fysieke leefomgeving steeds complexer, maar zorgt er wel voor dat kansen worden benut om het resultaat te verrijken. Integrale Projectbeheersing ontwikkelt zich met deze beweging mee. Wij kijken daarom altijd net wat verder dan je van een projectbeheerser zou verwachten. WIN ondersteunt een frisse blik op het vakgebied. We halen bijvoorbeeld kennis op uit onze ontwikkelprogramma’s of verkrijgen nieuwe inzichten en werkwijzen uit de samenwerking met onze practice Agile en PMO. Deze kennis en inzichten neem je mee naar onze klanten door je werk in projecten en/of in consultancy opdrachten.  

9

Je wordt als Adviseur of Manager Projectbeheersing (MPB) ingezet op verschillende projecten. Je brengt kansen en risico’s in kaart en borgt de (beheers)maatregelen. Vanuit een integraal perspectief zorg je voor de inbedding van projectbeheersing in de projectorganisatie. Hiervoor richt je verschillende beheersprocessen in en bouw je aan relaties. Je maakt analyses en adviseert over vervolgstappen voor een beheerst projectverloop. Je vergroot hiermee de voorspelbaarheid en voegt realisatiekracht toe aan het project. 

9

Vanuit WIN vervullen we niet alleen projectbeheersingsrollen binnen projecten, maar verbeteren we ook de beheersing van de projectorganisatie. Afhankelijk van je talenten, affiniteit en ambities bouw je mee aan onze dienstverlening op het gebied van training en ontwikkeling en help je onze klanten met ontwikkel en/ of adviestrajecten. 

Werken bij WIN

WIN is georganiseerd in 3 practices en kent 4 interne functies; Talent, Professional, Consultant en Senior Consultant. Jouw groeipad bij WIN is afhankelijk van jouw interesse, inzet en ontwikkeling. 

Je werkt en leert samen met WINners uit de practices: PMO, Projectbeheersing en Agile. Elke WINner volgt een ontwikkelprogramma. Jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling geven we in dit ontwikkelprogramma graag de ruimte en aandacht die het nodig heeft. 

WIJ zijn Agile! 

Je bouwt mee aan de ontwikkeling van WIN vanuit een Agile werkomgeving. Onze interne projecten prioriteren we elk half jaar vanuit een integrale PI planning en deze pakken we vanuit verschillende teams projectmatig of kort-cyclisch op. Daarmee hebben we focus, zoeken we verbinding en bouwen we gezamenlijk onze kennis en interne organisatie verder uit. 

Samenwerken, kennisdeling en ontwikkeling staan bij WIN centraal! 

We werken graag met je samen vanuit gedrevenheid en ondernemerschap. Wij zijn een kleine organisatie dat streeft naar meerwaarde en verbinding. Dit doen we door kennis en ervaringen met elkaar te delen vanuit de inhoud. Ook werken we samen aan verschillende interne en externe opdrachten en ontmoeten elkaar wekelijks op locatie of online. Zo brengen we gezamenlijk expertise en professionaliteit verder vooruit en groeien we samen. 

Als Consultant Projectbeheersing bij WIN neem je actief deel aan het Talent Ontwikkelprogramma (TOP) van de practice Projectbeheersing. Hierin kun je kennissessies, workshops of trainingen volgen. Denk hierbij aan workshops Design Thinking, Risicomanagement, Procesmanagement, Management Drives, Docu case days en nog veel meer. Uiteraard maken we het podium graag voor je vrij als jezelf trainingen wilt geven of op een andere manier wilt bijdrage aan het TOP.  

Team

Maak kennis met jouw team

{

Waarom ben je bij WIN komen werken?
Ik ben voor het eerst in de projectbeheersing gaan werken bij het Waterschap Hollandse Delta. Ik kwam daar als projectondersteuner binnen in een IPM team. Ik begon al snel de Manager Projectbeheerser te ondersteunen. Deze activiteiten groeide uit totdat ik een zelfstandig Manager Projectbeheerser was.

Wat was je vorige baan?
Na een ontslag bij een reorganisatie realiseerde ik me dat ik niet meer als projectmanager wilde werken maar dat ik als top PMO-er verder wilde. Daarnaast zocht ik een niet al te groot bedrijf waar ik als persoon nog het verschil kon maken. Toen is mijn keuze op WIN gevallen. Nu, bijna 10 jaar later, heb ik daar nog geen spijt van.

Wat doe je nog meer?
In teams kom ik het best tot mijn recht. Dat geldt ook in mijn privé leven; ik zing graag in een koor en speel dart-competitie met een aantal goede vrienden. Verder mag ik graag (experimenteel) koken en ben vaak in mijn onderhoudsrijke tuin te vinden.

michiel van houte
Michiel van Houte
Senior Consultant
{

Waarom ben je bij WIN komen werken?
Ik ben bij WIN komen werken om in een korte tijd veel over project- en verandermanagement te leren. WIN is in mijn optiek de organisatie die mensen op een interessante en boeiende manier mee kan krijgen in veranderingen.

Wat was je vorige baan?
In mijn vorige baan was ik operationeel manager bij een klein Nederlands familiebedrijf die gespecialiseerd is in het bouwen en renoveren van schoorstenen. In deze functie begeleidde ik een ERP – implementatie en speelde ik een belangrijke rol in hun cultuurtransitie.

Wat doe je nog meer?
In mijn vrije tijd doe ik graag drankjes met vrienden, ben ik vaak in de sportschool te vinden en ga ik met regelmaat naar de sauna. Ook hou ik ervan om er spontaan een weekendje tussenuit te zijn en een festival te pakken.

martijn kruizenga
Martijn Kruizenga
Projectbeheerser
{

Waarom ben je bij WIN komen werken?
Ik wilde graag verder in de projectbeheersing en dat specifiek op infrastructurele projecten en tegelijk wil ik kennis opdoen van het agile werken, met name Kanban spreekt mij aan. Ik was dus echt op zoek naar de combinatie van deze twee werkvelden. En ik zag op de website dat de WINners werkzaam waren voor gevarieerde bedrijven en dat leek mij leuk!

Wat was je vorige baan?
Ik werkte hiervoor bij een aannemer, ik had dus al ervaring met infrastructurele projecten en daarin wilde ik mij verder ontwikkelen. Op deze plek was ik de trekker van de combinatie projectbeheersing en agile werken en had ik op een gegeven moment de behoefte mij verder te ontwikkelen. WIN was het enige bedrijf dat ik kon vinden waarbij ik deze combinatie aantrof.

Wat doe je nog meer?
Ik maak muziek! Ik ben trombonist in verschillende muziek gezelschappen. Veder sport ik graag, ik doen aan hardlopen en fitness.

Klaas Thomas Jellema
Consultant

Jouw stappen naar deze baan

vacature kennismakingsgesprek

Kennismakingsgesprek

vacature vakinhoudelijk gesprek

Vakinhoudelijk gesprek

vacature aanbieding

Aanbieding