PMO | Agile | Projectbeheersing

Vacature

Consultant Projectbeheersing

Je ervaring en ambitie als (Sr.) Consultant Projectbeheersing zijn leidend in de opdrachten die je doet. In ruimtelijke en infrastructurele projecten zorg je voor grip.

We werken samen met opdrachtgevers, zoals Rijkswaterstaat, Provincies, Gemeenten, Waterschappen, Netbeheerders, Vervoersbedrijven, Luchthavens en Aannemers. 

Heb jij een brede blik op Integrale Projectbeheersing en werk je graag samen met anderen aan ontwikkeling? 

Wij zijn benieuwd naar jouw visie in deze functie! 

Wat ga je doen?

In ruimtelijke en infrastructurele projecten zorg je voor grip. Als (Sr.) Consultant Projectbeheersing beheers je projectelementen als: Scope, Planning, Financiën, Risico en Kwaliteit. Projectorganisaties breng je verder met advies, begeleiding en ondersteuning. Je bouwt mee aan onze dienstverlening vanuit visies op Projectbeheersing, IPM en ontwikkeling. Daarbij laten we ons inspireren door ervaringen en best practices van onze collega’s en ons netwerk. 

Wat vragen wij?

Over jou

 • Een nieuwe collega (Sr.) Consultant Projectbeheersing met hart voor Project en Change performance: Vakbekwaam, autonoom en met een frisse ondernemende blik;
 • Advies en commercieel vaardig;
 • Herkent en past verschillende beïnvloedingsstijlen toe;
 • Sensitief naar de (politieke) omgeving en weet hierbinnen een verandering te realiseren;

 

Certificaten

In het bezit van minimaal 3 van onderstaande certificaten:

 • Prince2
 • MSP
 • MoP
 • IPMA (minimaal PMO) óf PMBok
 • P3O Practitioner
 • Scrum Master
 • SAFe
 • Obeya

Werkomgeving

Jouw opdracht

OVER WERKEN IN PROJECTBEHEERSING VANUIT WIN

Ruimtelijke opgaven vragen steeds meer om een écht integraal perspectief en een bredere samenwerking. Dit maakt projecten in de fysieke leefomgeving steeds complexer, maar zorgt er wel voor dat kansen worden benut om het resultaat te verrijken. Integrale Projectbeheersing ontwikkelt zich met deze beweging mee. Wij kijken daarom altijd net wat verder dan je van een (Sr.) Consultant Projectbeheersing zou verwachten. WIN ondersteunt een frisse blik op het vakgebied. We halen bijvoorbeeld kennis op uit onze ontwikkelprogramma’s of verkrijgen nieuwe inzichten en werkwijzen uit de samenwerking met alle WINners. Deze kennis en inzichten neem je mee naar onze klanten door je werk in projecten en/of in consultancy opdrachten.  

9

Je wordt als Adviseur of Manager Projectbeheersing (MPB) ingezet op verschillende projecten. Je brengt kansen en risico’s in kaart en borgt de (beheers)maatregelen. Vanuit een integraal perspectief zorg je voor de inbedding van projectbeheersing in de projectorganisatie. Hiervoor richt je verschillende beheersprocessen in en bouw je aan relaties. Je maakt analyses en adviseert over vervolgstappen voor een beheerst projectverloop. Je vergroot hiermee de voorspelbaarheid en voegt realisatiekracht toe aan het project. 

9

Vanuit WIN vervullen we niet alleen projectbeheersingsrollen binnen projecten, maar verbeteren we ook de beheersing van de projectorganisatie. Afhankelijk van je talenten, affiniteit en ambities bouw je mee aan onze dienstverlening op het gebied van training en ontwikkeling en help je onze klanten met ontwikkel en/ of adviestrajecten. 

Wij bieden

Vakinhoudelijke groei en verdieping

Jouw ontwikkeling staat centraal. Wij zorgen voor de juiste faciliteiten, begeleiding en ondersteuning. Jouw groeipad bij WIN is afhankelijk van jouw interesse, inzet en ontwikkeling.

Elke WINner volgt een persoonlijk ontwikkelprogramma!

Als WINner neem je deel aan de WIN LABday. Dit is een maandelijks event waarin we met elkaar verbinden en kennisdelen via workshops, of door bijvoorbeeld samen te werken aan klantcases, bij voorkeur in aanwezigheid van de opdrachtgever.

Bij WIN heb je tijd om te groeien én te bouwen aan nieuwe producten en diensten. Wekelijks is hiervoor tijd gereserveerd waarin je even los van je opdracht, aan je eigen ontwikkeling en aan die van WIN werkt. Zo kunnen we ook echt samenwerken, blijvend leren en groeien.

Het opleidingsbudget is ruim opgezet en bied je de mogelijkheid om zelf te kiezen welke trainingen meerwaarde creëren voor jouw vakgebied en toekomst.

Salaris

Salarisschaal € 4.150 – € 6.500. Afhankelijk van jouw ervaring, kennis en ontwikkelpotentieel werken we samen naar een meest passende waardering voor jouw inzet.

Flexibele arbeidsvoorwaarden

We streven altijd naar een langdurige en fijne samenwerking en zorgen ervoor dat je binnen afzienbare tijd al kan uitkijken naar een vaste aanstelling. Je start bij WIN met een tijdelijke aanstelling van slechts 7 maanden met daarna een optie op een vaste aanstelling.

Andere arbeidsvoorwaarden zijn:

 • 25 verlofdagen, mogelijkheden om meer verlof te kopen/ aan te vragen.
 • Opleiding- en ontwikkelbudget, zonder terugbetalingsverplichting.
 • Vitaliteitsbudget, welke je naar eigen inzicht mag uitgeven.
 • Collectieve pensioenregeling, waar wij 2/3 deel aan bijdragen.
 • Diverse bonusregelingen zoals een persoonlijke prestatiebonus en een bonus voor het aanbrengen van nieuwe collega’s. Bij de aanbrengbonus kun je kiezen voor een verblijf in het WIN huis (Tiny House of Cottage) of voor een financiële vergoeding.
 • Workation: Elk jaar verblijven we een week in het buitenland om samen te werken en vakantie te vieren. Dit jaar bestaat de keuze uit: een stedentrip, zonverblijf op een wijngaard of een wintersportvakantie.

Werken bij WIN

We werken bij WIN vanuit verschillende flexibele werklocaties door heel Nederland. Ons hoofdverblijf is in Utrecht. We zijn georganiseerd in de kennisgebieden: PMO, Projectbeheersing en Agile en we kennen 4 functieniveaus; Talent, Professional, Consultant en Sr. Consultant. Je werkt en leert samen met WINners uit de verschillende kennisgebieden.

Career Coaching

Ontwikkeling vinden we belangrijk bij WIN. Naast de WIN labdays en het opleidingsbudget hebben we daarom Careercoaches. Samen stel je een ontwikkelplan op om concreet te maken welke stappen je wilt zetten op het gebied van kennis, ervaring, mindset en gedrag. We houden het niet bij een eenmalig plan. Je ziet je Careercoach, iedere 6 weken en bespreekt dan wat je hebt geleerd, waar je tegenaan loopt en welk volgend leerpunt je aan wilt pakken. Zo groei je stap voor stap in jouw eigen tempo. 

 

 • Ervaring: hier gaat het ook over. Via opdrachten, of via features die je oppakt etc. (het “wat”)
 • Op eigen initiatief iedere 6 weken. Tijdens de gesprekken met je careercoach bespreek je wat je hebt geleerd, waar je tegenaan loopt en welk volgend leerpunt je aan wilt pakken.

Werkomgeving

Wij zijn Agile

Wij bieden een Agile werkomgeving waar je met ons mee kan bouwen aan de ontwikkeling van WIN. We werken graag met je samen vanuit gedrevenheid en ondernemerschap.

“Practice what you preach”, dus ook bij WIN werken we in Sprints volgens Scrum. Daarmee hebben we focus en bouwen we gezamenlijk onze Agile ervaring verder uit. 

Verbondenheid met elkaar, collegialiteit en leren van elkaar staan bij ons voorop. We werken samen en ontmoeten elkaar regelmatig op locatie of online. Wij zijn van meerwaarde voor onze opdrachtgevers en voor elkaar, door vanuit de inhoud kennis en ervaringen met elkaar te delen. Op die manier brengen we gezamenlijk onze expertise naar opdrachtgevers en groeien we samen.

Wij werken voor organisaties van de toekomst. Organisaties die bijdragen aan een betere wereld door dat nu al te doen óf door de eerste stap daarin te zetten. WIN ondersteunt daarin door juist voor die opdrachten te gaan en zo de organisatie van morgen te bouwen, wendbaar met grip. 

WINner worden?

Voor ons is het belangrijk dat je aansluit vanuit intrinsieke motivatie en professionele interesse in (één of meerdere) kennisgebieden van Project Management, PMO, Projectbeheersing en Agile. Daarnaast wil je (verder) leren en werken aan jouw ontwikkeling, werk je graag samen en draag je bij aan kennisdeling.    

Direct solliciteren

Heb je vragen? Bel dan met onze Recruiter: Nienke, 0612143115 / n.reitsma@wijzijnwin.nl. Zij kan je verder helpen aan informatie over deze vacature en meer vertellen over de sollicitatieprocedure.

Team

Maak kennis met jouw team

{

Waarom ben je bij WIN komen werken?
Ik ben voor het eerst in de projectbeheersing gaan werken bij het Waterschap Hollandse Delta. Ik kwam daar als projectondersteuner binnen in een IPM team. Ik begon al snel de Manager Projectbeheerser te ondersteunen. Deze activiteiten groeide uit totdat ik een zelfstandig Manager Projectbeheerser was.

Wat was je vorige baan?
Na een ontslag bij een reorganisatie realiseerde ik me dat ik niet meer als projectmanager wilde werken maar dat ik als top PMO-er verder wilde. Daarnaast zocht ik een niet al te groot bedrijf waar ik als persoon nog het verschil kon maken. Toen is mijn keuze op WIN gevallen. Nu, bijna 10 jaar later, heb ik daar nog geen spijt van.

Wat doe je nog meer?
In teams kom ik het best tot mijn recht. Dat geldt ook in mijn privé leven; ik zing graag in een koor en speel dart-competitie met een aantal goede vrienden. Verder mag ik graag (experimenteel) koken en ben vaak in mijn onderhoudsrijke tuin te vinden.

WIN Project Change vacature pmo projectbeheersing agile
Michiel van Houte
Senior Consultant
{

Waarom ben je bij WIN komen werken?
Ik wilde graag verder in de projectbeheersing en dat specifiek op infrastructurele projecten en tegelijk wil ik kennis opdoen van het agile werken, met name Kanban spreekt mij aan. Ik was dus echt op zoek naar de combinatie van deze twee werkvelden. En ik zag op de website dat de WINners werkzaam waren voor gevarieerde bedrijven en dat leek mij leuk!

Wat was je vorige baan?
Ik werkte hiervoor bij een aannemer, ik had dus al ervaring met infrastructurele projecten en daarin wilde ik mij verder ontwikkelen. Op deze plek was ik de trekker van de combinatie projectbeheersing en agile werken en had ik op een gegeven moment de behoefte mij verder te ontwikkelen. WIN was het enige bedrijf dat ik kon vinden waarbij ik deze combinatie aantrof.

Wat doe je nog meer?
Ik maak muziek! Ik ben trombonist in verschillende muziek gezelschappen. Veder sport ik graag, ik doen aan hardlopen en fitness.

WIN Project Change vacature pmo projectbeheersing agile
Klaas Thomas Jellema
Consultant

Jouw stappen naar deze baan

WIN vacature projectbeheersing senior

Kennismakingsgesprek

WIN vacature projectbeheersing consultant

Vakinhoudelijk gesprek

WIN vacature projectbeheersing

Aanbieding