Cultuur als kern van onze organisatie

pmo projectbeheersing agile consultancy

In de dynamiek waar veel bedrijven mee te maken hebben, staat één element centraal in het succes van de onderneming: de bedrijfscultuur. Een bedrijfscultuur vormt niet alleen de ziel van een organisatie, maar fungeert ook als het bindmiddel dat medewerkers verenigt in een gemeenschappelijke visie en missie.  

Wij nemen je graag mee in ons proces en hoe de focus op cultuur niet alleen WIN heeft gevormd, maar maar ook blijft versterken en verbeteren. 

Ons Cultuurmanifest
Tijdens de pandemie in 2021 merkten we dat er ruimte en behoefte ontstond om terug te keren naar de basis, de kern van WIN. Als reactie op de veranderende wereld en de behoefte om sterker uit de crisis te komen, besloten we om onzen identiteit te onderzoeken. WIN startte een cultuurtraject, een gezamenlijke inspanning om niet alleen te definiëren wie we zijn, maar ook om de onderlinge verbinding te versterken. 

Voor een bedrijf waar WINners als consultants vaak op locatie bij klanten werken en regelmatig hun werk vanuit huis doen, is het essentieel om een sterke thuisbasis te bieden. Samen met het hele WIN-team werd het traject om onze cultuur te definiëren gestart met een terugblik op de geschiedenis van WIN. Filmpjes van oude kantoorpanden, videoberichten van oud-WINners en een mooie fotoverzameling dienden als inspiratiebron om te begrijpen waar het bedrijf vandaan komt. 

Gedurende deze reis werden cruciale vragen beantwoord: Waarom bestaat WIN? Waarvoor staan we? Waar blinken we in uit? En waar gaan we naartoe?  Het proces werd begeleid door Sander Asma van de Ontwikkeltafel en eigen WINners. In workshops werkten we gezamenlijk, om de purpose, kernwaarden en kernkwaliteiten van WIN te definiëren. Deze cultuurdag was niet slechts een eenmalige gebeurtenis; het bleek het startschot voor een voortdurende dialoog en verdiepende sessies om de identiteit van WIN verder te verfijnen. 

Het hoogtepunt was het vaststellen van het Cultuurmanifest, een tastbare belichaming van de nieuwe identiteit van WIN. Hierin werden niet alleen de purpose en kernwaarden helder geformuleerd, maar ook de kernkwaliteiten die WIN onderscheiden. Om deze identiteit te versterken, werd een prachtige visuele weergave gecreëerd, wat onze trots en verbondenheid symboliseert. 

pmo projectmanagement officer projectbeheersing

Maar hier eindigde het niet. WIN ging verder door een speciaal Cultuurteam op te zetten. Een groep toegewijde WINners die ervoor zorgen dat de nieuwe cultuur niet slechts een document op papier is, maar een levendige kracht binnen de organisatie. Samen, als één WIN-team, omarmen wij onze vernieuwde identiteit en kijken we vol vertrouwen naar de toekomst, met een cultuur die niet alleen de WINners verbindt, maar ook de WIN-WIN creëert in alles wat we doen.  

“Wij zijn WIN. Wij bouwen aan de organisaties van morgen door samen te groeien”.

 

Geschreven door Sofie te Dorsthorst

Recente berichten

Meer informatie?

Wil jij meer weten over dit onderwerp of heb je nog vragen? Neem contact op voor meer informatie.