benut P3O om het PMO te laten groeien

P3O® 

P3O® (Portfolio, Programme and Project Office) is de kapstok om het geheel van projecten, programma’s en portfolio’s succesvol uit te voeren, aan te sturen en te organiseren.

Het P3O zorgt voor structuur, inzicht, overzicht en grip. Dáár zit de meerwaarde voor jou en het PMO. Met de opleiding ‘P3O® Foundation’ leer je alle aspecten van P3O en hoe je dit ‘best practice’ raamwerk binnen de organisatie kunt implementeren.

In het kort

Doelgroep

Iedere professional, die graag alles wil leren over P3O en dit raamwerk in de praktijk wil toepassen.

Voorkennis

Je bent werkzaam als PMO lead, PMO professional of PMO’er op project-, programma- of portfolio-niveau.

Data

Datum in overleg.

Locatie

Bij ons op kantoor óf bij jou op locatie.

Kosten

€1.270,00 per persoon excl. 21% btw. Inclusief benodigd opleidingsmateriaal, catering en examen.

Benut P3O om het PMO te laten groeien

Het doel

Het P3O vormt een geïntegreerd raamwerk met andere AXELOS-methoden en -modellen voor project en programmamanagement, zoals PRINCE2®, MSP® en Management of Risk®. Tijdens de training leer je de basis voor het opzetten en inrichten van een P3O en word je voorbereid op het examen.

Resultaat

Na deze training kun jij dit

Na afronding van de opleiding stap je met vertrouwen de praktijk in. Je zet een belangrijke stap in de verdere professionalisering van de projectorganisatie en het PMO, door zelfstandig P3O te implementeren, inzicht en overzicht te creëren, sturingsinformatie te optimaliseren en besluitvorming te verbeteren. Met de juiste tools en technieken zorg je ervoor dat projecten en programma’s effectief worden uitgevoerd. Daarnaast ben je ook in staat om de doelstellingen en strategie van de organisatie te waarborgen.

Met deze training verbinden wij ons aan Lagant als ATO (Accredited Training Organisation). Onze training voldoet dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen.

P3O® – “P3O® is a (registered) Trade Mark of AXELOS Limited. All rights reserved.”

incompany training win academy voordelen

Programma

Inhoud

Deze tweedaagse training wordt gegeven door een echte expert op het gebied van P3O. Uiteraard is de trainer van WIN geaccrediteerd voor P3O® en brengt zowel de theorie als praktijk op een bijzonder levendige manier over.

P3O-METHODE
We starten met een introductie van P3O en laten je zien hoe je deze methode succesvol kunt implementeren. Je leert alles over P3O in een PMO-omgeving; van de structuur, functie en meerwaarde, tot de verschillende rollen, verantwoordelijkheden, tools en technieken.

BUSINESS CASE
Aan de hand van een Business Case ervaar je in de praktijk hoe je het P3O-model binnen een PMO implementeert. Tijdens het uitwerken van de Business Case krijg je diepgaand inzicht in de toepassing van de methodiek. Van kosten, baten en risico’s, tot structuur, governance en het uitstippelen van een concreet actieplan: alles komt aan bod.

De training wordt afgesloten met het examen P3O® Foundation.

Onze trainer

The team member you requested could not be found. Try changing your module settings or create some new team members.

Inschrijven

Ben jij er klaar voor?

Vul hiernaast het formulier in om je in te schrijven. Toch nog een vraag? Neem dan contact op met ons.

1 Step 1
Inschrijven
Selecteer de gewenste trainingsdagen:

Door te klikken op "Inschrijven" ga je akkoord met onze Algemene voorwaarden.

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right