PMO | Agile | Projectbeheersing

Vacature

Consultant Projectmanagement Officer (PMO)

Bij WIN bouwen wij vanuit project & change performance mee aan wendbare en toekomstbestendige organisaties, waarin mensen met plezier samenwerken en groeien! 

Als WINner ben je expert op (één of meerdere) kennisgebieden van Project Management, Project Management Ondersteuning, Projectbeheersing en Agile. Je begeleidt verander- en projectorganisaties op alle niveaus naar verdere professionalisering en geef strategisch advies aan onze opdrachtgevers. 

Wat ga je doen?

Je werkt bij onze opdrachtgevers in uiteenlopende branches op portfolio-, programma- en teamniveau. Je begeleidt veranderorganisaties grip te krijgen, koers te houden en optimaal te sturen op de strategische doelstellingen. Vanuit je opdracht: 

 • Maak je impact!

Je maakt uitdagingen inzichtelijk en reikt concrete oplossingen aan om de volwassenheid van organisaties te vergroten. Je werkt nauw samen met stakeholders binnen en buiten veranderorganisaties, zodat verbeteringen breed gedragen zijn. Je formuleert met opdrachtgevers verbeterdoelstellingen. Jouw focus ligt op het samenwerken aan oplossingen waarbij de gebruiker betrokken is. Zo breng je effectief veranderingen teweeg en vergroot je op bewuste wijze jouw invloed op de omgeving. Je faciliteert en ontwikkelt het besluitvormingsproces. Je maakt (complexe) vraagstukken bespreekbaar. 

 • Geef je strategisch advies!

Je adviseert opdrachtgevers bij de implementatie van voorgestelde oplossingen en je hebt een centrale rol in verbetertrajecten. Je begeleidt bijvoorbeeld de implementatie van nieuwe werkwijzen, slimme tools en methodieken en bent verantwoordelijk voor de borging hiervan. Je fungeert als sparringpartner, adviseur, managet en voert uit waar nodig. Je bent omgevingssensitief en weet in te spelen op de groepsdynamiek, zowel bottom-up als top-down. Je beweegt moeiteloos in een dynamische/politieke omgeving. Je bent in staat om een behoefte of vraag van opdrachtgevers te concretiseren naar bijvoorbeeld een opdracht of een offerte. Je draagt de verantwoordelijkheid om dit traject vorm te geven en mogelijk aan te sturen. Je bent op operationeel, tactisch en strategisch niveau een verbinder voor opdrachtgevers.

 • Zet je vakmanschap in!

Je neemt een centrale rol in bij transitietrajecten. Je beschikt over een scala aan Best Practices en tools. Je begeleidt bijvoorbeeld de implementatie van werkwijzen, tools en methodieken. Je zorgt voor borging en vertaalt de strategie naar concrete projecten en lijnactiviteiten. Je houdt rekening met het informatiebeleid en de bedrijfskundige, economische en maatschappelijke belangen. 

 

Wat bieden wij?

Ontwikkeling en groei

Naast je opdracht heb je als WINner ruime mogelijkheden om eigen initiatieven op te zetten en verder te ontwikkelen. Jouw ontwikkeling staat centraal! 

Wij zorgen voor de juiste faciliteiten, begeleiding en ondersteuning. Er is een opleidingsbudget voor je beschikbaar en je kiest zelf welke trainingen meerwaarde creëren voor jouw vakgebied en toekomst. Jouw groeipad bij WIN is dus grotendeels afhankelijk van jouw interesse, inzet en ontwikkeling. 


WIN Labday

Elke WINner volgt een persoonlijk ontwikkelprogramma! Als WINner neem je vanuit jouw ontwikkelprogramma deel aan de WIN LABday. Dit is een maandelijks event op onze werklocatie in Houten. 

Tijdens een LABday zijn we gericht op verbinding en kennisdeling met elkaar. Dit doen we in kennissessies en workshops vanuit uiteenlopende onderwerpen, die ons verder helpen in het vakgebied, maar ook door samen te werken aan klantcases. Regelmatig nodigen we onze opdrachtgevers uit om deel te nemen.

Nog even iets meer over jouw rol als WINner: 

Vanuit jouw kennis en ervaring ondersteun en inspireer je collega WINners en andere in ontwikkeling en groei. Denk hierbij aan interne events, zoals de WIN LABday, maar ook aan externe events en podia gericht op ontwikkeling van het vakgebied. Je bent hiervoor naar eigen wens en planning betrokken. 

We hebben de overtuiging dat in de wisselwerking vanuit deze rol ook jij zal ontwikkelen en groeien. We zien je graag in deze rol als een ambassadeur van WIN, die faciliteert in bijvoorbeeld trainingen, kennissessies en/of vakinhoudelijke content publiceert. Daarnaast draag je vanuit jouw ondernemend talent bij aan de continue professionalisering van de dienstverlening van WIN. Je creëert commerciële kansen en organiseert (new) business voor WIN. Je zet een breed relatienetwerk op en bouwt deze verder uit. 

We reserveren wekelijks tijd in jouw agenda voor ontwikkeling en groei! Hierdoor heb je de mogelijkheid om je, even los van jouw opdracht en verantwoordelijkheden bij onze opdrachtgevers, te richten op je eigen ontwikkeling en/of die van WIN. Zo kunnen we als WINners verbinden, blijvend leren en groeien. 

Over jou

 • Een nieuwe collega Consultant Projectmanagement Ondersteuning (PMO) met hart voor Project & Change performance: vakbekwaam, autonoom en met een frisse ondernemende blik;
 • Advies en commercieel vaardig;
 • Herkent en past verschillende beïnvloedingsstijlen toe;
 • Voor de rol van Consultant Projectmanagement Ondersteuning (PMO) is vereist dat je beschikt over zeer brede kennis en werkervaring in (één of meerdere) kennisgebieden van Project Management, Project Management Ondersteuning, Projectbeheersing en/of Agile.

 

Certificaten

In het bezit van minimaal 3 van onderstaande certificaten:

 • Prince2
 • MSP
 • MoP
 • IPMA (minimaal PMO) óf PMBok
 • P3O Practitioner
 • Scrum Master
 • SAFe
 • Obeya

Salaris

Salarisschaal € 4.150 – € 6.500. Afhankelijk van jouw ervaring, kennis en ontwikkelpotentieel werken we samen naar een meest passende waardering voor jouw inzet.

Flexibele arbeidsvoorwaarden

We streven altijd naar een langdurige en fijne samenwerking en zorgen ervoor dat je binnen afzienbare tijd al kan uitkijken naar een vaste aanstelling. Je start bij WIN met een tijdelijke aanstelling van slechts 7 maanden met daarna een optie op een vaste aanstelling.

Andere arbeidsvoorwaarden zijn:

 • 25 verlofdagen, mogelijkheden om meer verlof te kopen/ aan te vragen.
 • Mobiliteit: Je kunt kiezen tussen een leaseauto, tankpas en 1000 privé kilometers p/m maand of een mobiliteitsbudget van €725 p/m. 
 • Persoonlijke ontwikkelprogramma en een jaarlijks opleidingsbudget ter waarde van €1.500,-, zonder terugbetalingsverplichting. 
 • Vitaliteitsbudget van €50,- p/m, welke je naar eigen inzicht mag uitgeven.
 • Collectieve pensioenregeling, waar wij 2/3 deel aan bijdragen.
 • Diverse bonusregelingen zoals een persoonlijke prestatiebonus en een bonus voor het aanbrengen van nieuwe collega’s. Bij de aanbrengbonus kun je kiezen voor een verblijf in het WIN huis (Tiny House of Cottage) of voor een financiële vergoeding.
 • Workation: Elk jaar maken we een reis in Nederland of het buitenland om samen te werken en vakantie te vieren.

Werken bij WIN

We werken bij WIN vanuit verschillende flexibele werklocaties door heel Nederland. Ons kantoor is in Houten. We zijn georganiseerd in de kennisgebieden: PMO, Projectbeheersing en Agile.

Werkomgeving

Wij zijn Agile

Wij bieden een Agile werkomgeving waar je met ons mee kan bouwen aan de ontwikkeling van WIN. We werken graag met je samen vanuit gedrevenheid en ondernemerschap. “Practice what you preach”, dus ook bij WIN werken we in Sprints volgens Scrum. Daarmee hebben we focus en bouwen we gezamenlijk WIN verder uit. 

 

WINner worden?

Voor ons is het belangrijk dat je kan aansluiten vanuit vakinhoudelijke ervaring in Projectmanagement ondersteuning (PMO) en Changemanagement performance en intrinsieke motivatie voor WIN als werkgever. De aansluiting bij WIN herken jij vanuit je wens om (verder) te leren, samen te werken en kennis te delen.  

Heb je vragen? Neem contact op met onze Recruiter Nienke: 0612143115. Zij kan je verder helpen aan informatie over deze vacature en meer vertellen over de sollicitatieprocedure.

Team

Maak kennis met jouw team

{

Waarom ben je bij WIN komen werken?
Zoekend naar een nieuwe uitdaging kwam ik in 2014 op de website van WIN terecht waar ik las over een “(netwerk)Avond met WIN”. Ik heb deze avond bezocht en al bij binnenkomst voelde ik mij thuis! Door een informele en warm sfeer en de gedreven en professionele (niet al te grote) club mensen met een goed verhaal werd ik enthousiast over het PMO vak en over WIN als werkgever!

Wat was je vorige baan?
Voor ik bij WIN kwam werken werkte ik als procesmanager bij het Openbaar Ministerie.

Wat doe je nog meer?
Ik ben als moeder graag actief betrokken bij school- en sportactiviteiten van mijn kinderen, ik ga graag op stedentrip, wandel en kook graag.

WIN Project Change vacature pmo projectbeheersing agile
Tamara Vroomen
Sr. PMO Consultant, Softskill trainer en Career Coach
{

Waarom ben je bij WIN komen werken?
Ik ben voor het eerst in de projectbeheersing gaan werken bij het Waterschap Hollandse Delta. Ik kwam daar als projectondersteuner binnen in een IPM team. Ik begon al snel de Manager Projectbeheerser te ondersteunen. Deze activiteiten groeide uit totdat ik een zelfstandig Manager Projectbeheerser was.

Wat was je vorige baan?
Na een ontslag bij een reorganisatie realiseerde ik me dat ik niet meer als projectmanager wilde werken maar dat ik als top PMO-er verder wilde. Daarnaast zocht ik een niet al te groot bedrijf waar ik als persoon nog het verschil kon maken. Toen is mijn keuze op WIN gevallen. Nu, bijna 10 jaar later, heb ik daar nog geen spijt van.

Wat doe je nog meer?
In teams kom ik het best tot mijn recht. Dat geldt ook in mijn privé leven; ik zing graag in een koor en speel dart-competitie met een aantal goede vrienden. Verder mag ik graag (experimenteel) koken en ben vaak in mijn onderhoudsrijke tuin te vinden.

WIN Project Change vacature pmo projectbeheersing agile
Michiel van Houte
Senior Consultant

Jouw stappen naar deze baan

WIN vacature Consultant Projectmanagement Officer (PMO)

Kennismakingsgesprek

WIN vacature Consultant Projectmanagement Officer (PMO)

Vakinhoudelijk gesprek

WIN vacature Consultant Projectmanagement Officer (PMO)

Aanbieding