Ontwikkelen in ruimtelijke projecten

Onze diensten voor effectieve projectbeheersing, IPM implementatie, Programmamanagement en Coaching on the Job. Met aandacht voor de organisatie, de teams en het individu.

 

Heb je behoefte aan meer structuur, overzicht en verbinding binnen je projecten? Wil je project-, of programmabeheersing in je organisatie professionaliseren?

Wij zijn gespecialiseerd in het inrichten, ontwikkelen en borgen van dit mooie vakgebied.

Naast het inrichten en professionaliseren van projectbeheersing coachen en trainen wij projectbeheersers en begeleiden we teams.

Ook ondersteunen we projectorganisaties bij het werken met IPM. Neem contact met ons op voor een blik op je vraagstuk om tot een passende aanpak te komen. Of kijk hieronder verder naar de mogelijkheden.

projectbeheersing schema

jouw organisatie

IPM traject

Steeds meer publieke opdrachtgevers voeren projecten uit op basis van IPM (Integraal Projectmanagement Model). IPM is door Rijkswaterstaat ontwikkeld en is een integrale aanpak om de steeds complexer wordende projecten in de fysieke leefomgeving effectief te kunnen managen.

Wanneer je als organisatie start met IPM is het goed je te realiseren dat IPM meer is dan alleen het toekennen van de vijf IPM rollen. Het vraagt namelijk ook wat van de manier waarop deze rollen worden ingevuld en van de onderlinge samenwerking ook met de projectomgeving.

Wij ondersteunen projectorganisaties bij IPM ontwikkeltrajecten met training, advies en inrichting. Hierbij werken we vanuit het IPM gedachtegoed met oog voor de specifieke inpassing in de organisatie. We brengen de IPM kennis op peil en werken samen aan de kaders en inrichting. Hierbij hebben we oog voor de zachte kanten van de samenwerking en zetten we de eerste ervaringen om in leerpunten om op door te ontwikkelen.

Coaching on the job

Startende of junior projectbeheersers komen in de projectpraktijk allerlei uitdagingen tegen waar ze nog onvoldoende op zijn voorbereid. Er is tijd en ervaring nodig om projectbeheersing volwassen in te vullen. De groei van startende projectbeheersers valt gelukkig wel te versnellen. Coaching on the job is een effectieve manier om medewerkers de ontwikkelen en deze ontwikkeling daarmee te borgen in de eigen organisatie en als startende projectbeheerser met meer comfort je rol in te vullen.

Trainingen

Vanuit ervaring met het werken aan ruimtelijke en infrastructurele projecten en programma’s heeft WIN verschillende Projectbeheersing trainingen en workshops ontwikkeld. Hierin geven we altijd aandacht aan zowel de harde als de zachte kant van het vak. Het is zeker goed om meer te leren over inhoud en proces, maar voor een goede toepassing hiervan in project- en programmaorganisaties is juist het ontwikkelen van de softskills van belang.

Programmabeheersing

Steeds meer opgaven worden als programma aangevlogen. Denk aan opgaven op het gebied van mobiliteit, hoogwaterbescherming, klimaatadaptatie en de energietransitie. Deze programma’s zijn gericht op het bereiken van doelen en hiervoor worden verschillende projecten en initiatieven geprogrammeerd.

Een belangrijke bouwsteen voor het professioneel werken aan programma’s is programmabeheersing. Met de groei aan programma’s wordt de roep om programmabeheersing steeds groter. Wij helpen organisaties de programmabeheersing in te richten en (door) te ontwikkelen door middel van training, workshops en advies.

Waar start je met verbeteren?

Heb je plannen om de beheersing en aanpak van projecten te verbeteren, maar weet je nog niet precies hoe, of waar je moet beginnen? Maak vrijblijvend een afspraak om met onze adviseurs te sparren. Wij denken graag met je mee in een verkennend gesprek.

Waarom kiezen voor WIN?

Grip krijgen en houden

De projectbeheersers van WIN zijn experts in het bewaken van alle beheersaspecten. Onze professionals zijn inzetbaar binnen verschillende werkgebieden en in verschillende rollen. Zij houden de projectorganisatie op koers, zorgen voor sturing van het project en dragen zo bij aan het projectsucces. WIN is ook gespecialiseerd in project, programma en portfoliomanagement. Hierdoor hebben we zicht op de positionering en impact van projectbeheersing in de gehele organisatie en helpen deze te ontwikkelen en te borgen.

Waarom is de rol van projectbeheerser zó belangrijk? En wat verstaan we onder grip? In deze video geven we antwoord op deze vragen.

Reviews

Wat klanten zeggen over WIN

{

“Projectbeheersing kun je leren. Deze ervaren docenten geven je tal van handreikingen en laten je ervaren dat Projectbeheersing zelfs leuk is om te doen. De workshop Projectbeheersing is leuk: de docenten hebben verstand van zaken, de workshop zit goed in elkaar en je ervaart hoe belangrijk het is een project, al voor de start, goed in de vingers te hebben.”

Nederlandse Vereniging van Rentmeesters
{

“De IPM training is een leerzame training met een goede dynamiek tussen theorie en actieve opdrachten. De stof wordt teruggebracht naar handvaten voor implementatie. De trainers zorgen voor een fijn en open ontwikkelklimaat. De training geeft hiermee positieve energie!”

Freek Schulp
Teammanager Realisatie, Ruimtelijk Domein
Gemeente Purmerend

Team

Ontmoet ons projectbeheersing team

Laurèn Appelman

Projectbeheersing

WIN Project Change vacature pmo projectbeheersing agile

Linda de Klein

Senior Consultant Projectbeheersing, Projectleider

Ik ben WINner in het behalen van aansprekende resultaten met teamwork. Vanuit mijn rol als senior consultant project/programmabeheersing help ik organisaties om in te spelen op veranderingen en om te sturen op het behalen van doelen. Dat doe ik door overzicht te brengen in complexe materie, helder en visueel te communiceren en stap voor stap met het team te verbeteren.
WIN Project Change vacature pmo projectbeheersing agile

Klaas Thomas Jellema

Risicomanager, Adviseur Projectbeheersing

Ik ben WINner in projectbeheersing, projectmanagement en digitalisering Vanuit mijn rol als projectbeheerser help ik integrale tender- en projectorganisaties aan meer structuur, overzicht en het maken van voortgang. Dat doe ik door te kiezen voor een systematische aanpak, enthousiasme, vooruit te kijken en bovendien er samen het beste van te willen maken.

Richard Wezelenburg

Manager Projectbeheersing, Consultant, Practice Lead, Trainer

WIN Project Change vacature pmo projectbeheersing agile

Michiel van Houte

Manager Projectbeheersing, CIC Manager, PMO Lead

Marc van der Krogt

Adviseur, Trainer, Coach, IPM

Lees onze Projectbeheersing Blogs

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over wat bij kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bekijk ook onze trainingen en openstaande vacatures.