Lunchsessie | 29 maart | Online

Wat de maakindustrie kan leren van de wendbare software industrie

Agile leiderschap

Leiderschap & innovatie: van lineair naar evolutionair 

In een wereld die sneller dan ooit verandert moeten organisaties zich bijna iedere dag opnieuw uitvinden. De sense of urgency dat er ‘iets’ moet gebeuren is groter dan ooit.  

Paul Takken, associate partner van WIN en Joris Hermans, director bij Vaess nemen je mee in de uitdagingen in de maakindustrie en best practices vanuit de nationale en internationale maakindustrie over innovatie, leiderschap en mindset: van lineair naar evolutionair. 

We hopen op je aanwezigheid 29 maart bij wat een stimulerende en interactieve online sessie beloofd te worden, met ruimte om te sparren met gelijkgestemden uit de maakindustrie. 

Exclusief voor leiders in de maakindustrie delen 2 experts hun visie en best practices over de uitdagingen in de maakindustrie en wat ervoor nodig is om te transformeren naar een wendbare en toekomstbestendige organisatie. 

In deze interactieve lunchsessie gaan met elkaar in op onderwerpen als:

9

Waarom agile essentieel is voor de moderne fabrikant.

9

Hoe je agile methoden in je fabriek (en team!) kunt implementeren.

9

Hoe transformeer je leiderschap van lineair naar evolutionair? 

9

Voor welke uitdagingen staat de maakindustrie vandaag de dag? 

Aan het eind van de sessie, geven we je een experiment mee dat je direct kunt toepassen om een eerste stap in mindsetverandering te zetten. Zowel voor je team als voor jezelf. 

sprekers

Paul Takken Agile

PAUL TAKKEN  – WIN / AGILEWERK

Paul Takken is specialist op het gebied van agile transformaties, mindset, innovatie en ontwikkeling en internationaal een autoriteit in zijn vakgebied. Als consultant en coach is hij betrokken geweest bij een aantal grote internationale agile transformaties.

In september verscheen zijn boek ‘Natuurlijk Agile’. Vanuit zijn rol als Agile Associate Partner bij WIN weet hij bij bedrijven een bij uitstek technisch en technologisch instrument als Agile om te buigen – eigenlijk terug te brengen – naar de menselijke maat. “Hij duikt ‘in het hart’ van de machine en draait daar de knoppen om”. 

WIN Agile focust met haar consultants op ‘ het bouwen aan organisaties van morgen door de aandacht te brengen naar dat wat er echt toe doet’. De maakindustrie is van groot belang in Nederland nu en ook in de toekomst. WIN Agile ziet kansen om binnen de maakindustrie met haar agile dienstverlening de creativiteit te stimuleren en innovatief vermogen te vergroten.

Paul Takken is associate partner van WIN en traint en coacht de Agilisten van WIN. Samen met Paul Takken van AgileWerk bedient WIN Agile de maakindustrie met coaching, training en begeleiding op de werkvloer. 

Joris Hermans Vaess

JORIS HERMANS – VAESS

Voedsel is dynamisch! Als food engineers zijn wij continu bezig om onze klanten te helpen om hun producten te verbeteren en zich te onderscheiden van de rest. Wij zijn bezig met de uitdagingen van vandaag, en ontwikkelen voor de trends van morgen. 

Om succesvol te zijn met de beperkte middelen die wij hebben, proberen wij ons te organiseren als een sociaal netwerk. Als bedrijf zijn wij oprecht informeel met hele korte lijnen, maar wij werken veel samen met onze leveranciers, machinepartners maar vooral ook met de klanten.

Door samen te werken zijn de ontwikkeltrajecten korter, hebben we een hogere succes rate voor alle partijen, en blijven wij in staat om gebruik te maken van de kennis en kunde van anderen. Om in software termen te spreken; we hebben een stuk minder waste in het proces. 

Een traditionele manier van leiding geven past niet bij deze manier van werken. Natuurlijk hebben wij onze checks and balances, maar de grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat het team krijgt wat het nodig heeft (resources en support), er een duidelijk einddoel is, de randvoorwaarden helder zijn en dat er vooral veel vertrouwen is in de intenties, de inzet, de creativiteit en de andere capaciteiten van het team. 

whitepaper online pi planning

Meld je aan voor de lunchsessie
wo 29 maart | 12.05 – 12.55 | ONline

Na het invullen van het formulier ontvang je een bevestiging per e-mail.  Heb je nog vragen? Mail dan naar info@wijzijnwin.nl

This form does not exist

Meer inspiratie

Klantcase

Samenwerking Hitatchi – WIN Agile

Hitachi Construction Machinery bouwt machines voor mijnbouw, weg- en waterbouw, bosbouw, sloop, schroot- en afvalverwerking.

“De vraag van de klanten van Hitachi naar maatwerk neemt toe. Daarom maakt de fabriek van Hitachi een transitie door van ‘standaard’ machines naar ‘customized’ machines. Zoals zoveel bedrijven in de maakindustrie heeft Hitachi daarnaast te maken met uitdagingen in de logistieke keten.

WIN heeft samen met Hitachi een multi-disciplinair Agile team ingericht, om versneld maatwerk van de band te krijgen. Paul, Dennis en Lars begeleiden dit team en het management.

De eerste positieve effecten zijn merkbaar. Er wordt op een andere manier samengewerkt en versneld opgeleverd. In een Agile ritme wordt er 2-wekelijks waarde opgeleverd, waarbij de status quo wordt gechallenged, en middels demo-sessies de rest van het bedrijf wordt betrokken.”

Marco Verhoef
Group General Manager Hitachi Construction Machinery